Ledenavond met Kristoffer Nyholm, regisseur van The Killing op maandag 13 mei

De DDG organiseert in samenwerking met de NBF, NSC en NCE op maandag 13 mei in EYE een  speciale avond met Kristoffer Nyholm, een van de regisseurs van de beroemde Deense TV-serie The Killing.

Aan de hand van fragmenten uit The Killing en ander -heel recent- werk van Nyholm praat filmmaker Peter Delpeut met hem over de ontwikkeling en de totstandkoming van televisiedrama in het algemeen en The Killing in het bijzonder.

De avond belooft een kijkje in de keuken van het filmen te worden: zo krijgen we ruwe opnames te zien direct vanuit de set. Maar ook horen we hoe het is om met verschillende regisseurs samen aan een serie te werken en zal het gaan over de rol van producenten en schrijvers alsmede de opkomst van een nieuwe generatie Deense producenten die een plan hadden en een visie. Dit was, samen met het beleid van het Deense filmfonds en de Deense televisie om in te zetten op kwaliteit, de grondslag van het uitzonderlijke succes van The Killing. Wat kunnen we daar in Nederland van leren.

Mis deze kans niet om meer te weten te komen over deze bijzondere regisseur en dit bijzondere project The Killing. Ben je lid en wil je erbij zijn? Laat het ons weten via nbf@nbf.nl. Het aantal plaatsen is beperkt, dus vol is vol.

Plaats: EYE Film Instituut, cinema 2
Datum: maandag 13 mei 2013
Tijd: 20.00 uur (inloop vanaf 19.45 uur)

Meer informatie? Neem contact op met het NBF-kantoor via nbf@nbf.nl of 020-6646588.