Beste Europese Filmkomedie nieuwe categorie European Film Awards

Bij de 26ste European Film Awards zal dit jaar een nieuwe award categorie gelanceerd worden: EUROPEAN COMEDY. De board van de European Film Academy (EFA) heeft hiertoe recent op een vergadering in Berlijn besloten om “een genre te eren dat bewezen heeft een publiek in heel Europa en daarbuiten te verenigen en te vermaken”.

De drie nominaties voor de BESTE EUROPESE FILMKOMEDIE zullen door een speciale commissie geselecteerd worden. De meer dan 2800 leden van de European Film Academy zullen de uiteindelijke winnaar aanwijzen.

Om twee belangrijke bijdragen bij de filmproductie te eren zal de European Film Academy dit jaar ook weer awards uitreiken in de categorieën EUROPEAN SOUND DESIGNER en EUROPEAN COSTUMEDESIGNER.  De ontvangers van deze awards zullen aangewezen worden door een speciale zevenkoppige jury, die ook de winnaar zal bepalen in de categorieën EUROPEAN CINEMATOGRAPHER – PRIX CARLO DI PALMA, EUROPEAN EDITOR, EUROPEAN PRODUCTION DESIGNER en EUROPEAN COMPOSER. De jury zal bestaan uit een regisseur, een cameraman, een production/kostuum designer, een componist/sound designer, een editor, een producent en een festivaldirecteur.

Zoals altijd zullen de winnaars van de andere categorieën uitgekozen worden door de meer dan 2800 members van de European Film Academy.

De awards ceremonie van de 26ste European Film Awards, waar in 21 categorieën prijzen worden uitgereikt, vindt plaats op zaterdagavond 7 december 2013 in Berlijn.

Bron: MVSP