Bijzondere afstudeerfilm Paper Island zoekt steun van publiek op Cinecrowd

Nog tien dagen hebben Laura Torenbeek en haar crew de tijd om via Cinecrowd hun afstudeerfilm Paper Island te financieren. Ze zitten nu al over de helft en kunnen nog wel een steuntje in de rug gebruiken.

In Paper Island, geregisseerd door de 23-jarige Utrechtse Torenbeek, staat de relatie tussen de Nederlandse Vera (28) en Ierse Loïs (29) centraal. Na een lange afstandsrelatie gaat het samenwonen moeizaam en moeten ze terug naar de oorsprong om elkaar weer te vinden. In de film symboliseert hun creativiteit de status van hun liefde. Zoals Torenbeek zelf aangeeft is het een film over elkaar kwijtraken en wat je doet om weer dichter tot elkaar te komen. Bovenal is het een verhaal over liefde en kunst.

De film wordt ondersteund door de Stichting LetsBeOpen!, een stichting die zich op een positieve manier inzet voor lesbische en biseksuele vrouwen, zonder ze als een aparte groep te willen behandelen. De stichting wil openheid creëren. Torenbeek: ‘Deze film is een liefdesverhaal. Ik wil niet de nadruk leggen op het feit dat het om twee vrouwen gaat. Dit is onder andere wat de stichting LetsBeOpen! ook zo aanspreekt en waarom ze de film graag willen steunen. Natuurlijk zal er naar gevraagd worden en zal het door sommigen een “lesbische film” genoemd worden en daar zal niet zo snel verandering in komen, maar de nadruk ligt er niet op. Omdat ik zelf op vrouwen val ligt dat het dichtst bij mij en daarom heb ik daarvoor gekozen.’

Paper Island is een komisch, romantisch drama dat door een luchtige en kleurrijke sfeer doet denken aan films als 500 Days of Summer van Marc Webb. Door de verschillende bijzondere communicatiemiddelen, via gekleurde post-its, foto’s, woorden op een scrabblebord en tekeningen van de hoofdrolspeelsters Vera en Loïs krijgt de film een mooie visuele aankleding.

Met deze afstudeerfilm hoopt Torenbeek mee te kunnen dingen naar een plekje op het Nederlands Film Festival, alsmede andere (inter)nationale festivals. Op de hoogte blijven van de voortgang van deze film? Kijk op www.paperisland.nl en LIKE de film op Facebook.

´It´s still you and me on paper island.´

Bron: Paper Island