Publieke Werken en Michiel de Ruyter geselecteerd voor Telescoop

In de jaarlijkse samenwerking Telescoop hebben NPO, het CoBO en het Nederlands Filmfonds de speelfilms Publieke Werken en Michiel de Ruyter geselecteerd.

Publieke Werken is van regisseur Joram Lürsen, scenarist Frank Ketelaar en producent Topkapi Films. Michiel de Ruyter is van regisseur Roel Reiné, scenarist Alex van Galen en producent Farmhouse TV & Film. Doel van het project is Nederlandstalige kwaliteitsfilms voor een breed publiek mogelijk te maken met een investering van 1.8 miljoen euro per film.

Publieke Werken

Regisseur: Joram Lürsen

Scenarist: Frank Ketelaar naar het gelijknamige boek van Thomas Rosenboom

Producent: Topkapi Films
Distributeur: Wild Bunch Benelux

Omroep: VPRO

Coproducenten: Menuet (B), Apple Film Production (PL), I’m Film (H), Zentropa Berlin (D)

Logline: 1888: Een huiseigenaar ruikt het grote geld als zijn pand, tegenover het pas gebouwde Centraal Station in Amsterdam, moet wijken voor het geplande Victoria Hotel. Zijn neef, apotheker te Hoogeveen, wil een groep arme turfstekers helpen. De twee beramen een plan dat alles zal regelen, met tragische gevolgen.

Michiel de Ruyter
Regisseur: Roel Reiné

Scenarist: Alex van Galen

Co-auteur: Lars Boom

Producent: Farmhouse Film & TV

Omroep: TROS

Distributeur: Universal

Logline: Wanneer een zeeheld machtiger wordt dan het heersende Huis van Oranje, stuurt men hem op een dodelijke missie…

Een commissie, samengesteld uit adviseurs van het Nederlands Filmfonds en een vertegenwoordiger van de omroepen heeft unaniem uit 12 projecten gekozen. Telescoop is een project van NPO, CoBO, OCW en het Filmfonds waarbij in één keer een substantiële realiseringsbijdrage van 1,8 miljoen euro wordt toegekend. De afgelopen twee jaar werden in het kader van dit project Alles is Familie en Kenau, Wiplala en De Stille Kracht geselecteerd.

Voor meer informatie:
Nederlands Filmfonds
Jonathan Mees, communicatie
Telefoon: 020-5707681,
E-mail: j.mees@filmfonds.nl,
www.filmfonds.nl

Bron: Nederlands Filmfonds