DE MAAN VAN ANOUAR wint Juryprijs op het TIFF Kids International Film Festival in Toronto

Zondagavond is de Nederlandse jeugdfilm De Maan van Anouar door de Kinderjury van het TIFF Kids International Filmfestival van Toronto onderscheiden met de officiële Juryprijs.

Regisseur Michiel van Jaarsveld nam persoonlijk deze TIFF Kids Young People’s Jury Award 2013 op het festival in Canada in ontvangst. De korte film werd uit 39 geselecteerde jeugdfilms uit de hele wereld bekroond en is tevens de enige Nederlandse onderscheiding op het prestigieuze festival. “We decided on this one because it had a perfect balance of fantasy and reality…and because of this, it would be accessible to all ages. It also showed that even if you’re not a kid, you can still hold on to your imagination,” aldus de Young People’s Jury.

De Maan van Anouar is een coproductie van IJswater Films en de NTR, het script is geschreven door Amarins Romkema.

De Maan van Anouar (25’) vertelt het sprookjesachtige verhaal van de tienjarige Iraanse Anouar (Pedram Parastar) , waarbij thuis in Amsterdam-West de gordijnen dag en nacht dicht zijn en moeder Mahvash (Mehrnoush Rahmani) altijd in bed ligt. Om het licht weer in huis te halen en zijn zusje Sahar (Golda de Leon) te troosten, besluit Anouar de maan voor haar te gaan halen..

De Maan van Anouar is tot stand gekomen in het kader van ‘Nu of Nooit’, een project van Mediafonds, NPO en  Z@pp. Regisseur Michiel van Jaarsveld, scenariste Amarins Romkema en producent Marc Bary zijn hetzelfde team achter de korte jeugdfilm Papa’s Tango (25 internationale filmfestival selecties, wo Berlinale en Winnaar van de Filmfestivals van Kopenhagen en Bologna). De Maan van Anouar beleefde zijn première eind december 2012 in EYE en was in januari 2013 te zien op televisie bij de NTR.

De Maan van Anouar is nog te zien bij uitzending gemist van Zappbios kort:
www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1317107

Bron: EYE