Zes nominaties in Milaan voor ‘Het Meisje en de Dood’

Het Meisje en de Dood van regisseur Jos Stelling is genomineerd voor zes MIFF Awards, de prijzen van het filmfestival van Milaan.

De film kreeg nominaties in de categorieën beste acteur (Leonid Bichevin), beste actrice (Sylvia Hoeks), cinematografie (Goert Giltay), beste vrouwelijke bijrol (Renata Litvinova) en Production Design (Gert Brinkers). Ook Stelling zelf werd genomineerd.

De MIFF Awards bieden een nieuw concept voor internationale film evenementen. Een filmmaker of uitgever kan zichzelf aanmelden en een jury bepaalt uit alle inzendingen welke films er genomineerd worden. Alleen de winnaar wordt aan het publiek getoond.

Het Meisje en de Dood gaat over de oude Russische arts Nicolai (Sergey Makovetskyi) die in de jaren vijftig terugkeert naar de plek waar hij 50 jaar daarvoor zijn grote liefde Elise (Sylvia Hoeks) ontmoette. In het oude hotel annex bordeel beleeft hij opnieuw zijn liefdesgeschiedenis. De dramatische gebeurtenissen lopen parallel met de vier seizoenen en eindigen in een verrassende ontknoping waarin het heden en verleden samensmelten.

De film won eerder al een Gouden Kalf voor beste speelfilm.

Bron: NL Filmdoek