Video-on-demand dienst Ximon bestaat 2 jaar

Ximon, de grootste aanbieder van binnen- en buitenlandse kwaliteitsfilms, series en documentaires, viert in april haar tweejarig bestaan. Ximon is de eerste onafhankelijke VOD-dienst die volledig online beschikbaar is via PC en Mac, iPad en smart TV’s.

Grootste aanbod binnen-en buitenlandse kwaliteitsfilm van Nederland
De catalogus van Ximon bestaat uit meer dan 3.100 titels binnen-en buitenlandse kwaliteitsfilms, series en documentaires. Bij de lancering van de dienst bestond het grootste deel van het aanbod van Ximon uit Nederlandstalige films. Inmiddels komt de meerderheid van de kwaliteitscatalogus uit het buitenland: met name de VS, Engeland, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Zweden, Denemarken en de Aziatische cinema zijn goed vertegenwoordigd.

Beschikbaar op steeds meer schermen
“Consumenten willen op al hun schermen een groot aanbod van films en series kunnen kijken. Het jaar 2013 staat daarom voor Ximon volledig in het teken van uitbreiding naar zoveel mogelijk consumenten devices”, aldus Marc Jurgens, directeur van Ximon. Zo wordt inmiddels bijna de helft van alle films naar de iPad gestreamd en neemt het kijken op smart TVs snel toe. Sinds de start van Ximon in april 2011 op PC en Mac, is het bereik en gebruik van de dienst enorm gegroeid door beschikbaarheid op de iPad, TV’s en zeer binnenkort de eerste game consoles. De beeldkwaliteit loopt op tot Full HD (1080p). De kijker kan dus echt volledig zelf bepalen waar en wanneer on-demand gekeken wordt.

Ximon eerste aanbieder VOD abonnement in Nederland
Als eerste aanbieder van een ‘all-you-can-watch’ abonnement (Ximon Plus) dat voor €9,50 per maand beschikbaar is, zijn meer dan 2.750 titels uit het totale aanbod van Ximon (3.119 titels) onbeperkt te kijken. Elke dag komen er nieuwe titels bij waardoor er altijd nieuwe films en series zijn te bekijken.

Bron: NL Filmdoek