Imagine Film Festival van start

Met de overhandiging van de Career Achievement Award aan regisseur Neil Jordan en de vertoning van Danny Boyle’s enerverende thriller Trance is 29ste Imagine-editie vlammend van start gegaan.

Neil Jordan nam op maandagavond voor een bomvolle zaal 1 de onderscheiding voor zijn oeuvre vol fantastische genrefilms persoonlijk in ontvangst. Het liefst wilde de bescheiden Ier direct weer gaan zitten want “iedereen zat toch te wachten op de onderhoudende film die op het punt stond te beginnen?’ Festivaldirecteur Chris Oosterom wist de regisseur toch tot een paar anekdotes te verleiden. De mooiste? De liefde voor het fantastische zat er al van jongs af aan in, maar de cinema was niet de boosdoener. Eerder het dagelijkse fietstochtje naar school, waarbij de jonge Jordan het huis van Dracula-schrijver Bram Stoker moest passeren. Een huis dat in zijn kinderfantasie zo eng oogde, dat welke film dan ook er spontaan bij verbleekte.

De komende negen dagen spookt het in EYE, want Danny Boyle’s zinderende Trance is de opmaat voor een festival vol genreverrassingen. Een rode draad die festivaldirecteur Chris Oosterom aanstipte is het significante aandeel van onafhankelijke makers, die liever interessante ideeën dan special effects gebruiken om de fantasie te prikkelen. Komt dat zien!

Bron: Imagine Film Festival