Filmacademie op zoek naar hoofd bacheloropleiding

De Nederlandse Filmacademie leidt studenten op tot filmmakers: verhalenvertellers met een eigen specialisatie binnen het filmvak. De Filmacademie is een hbo-opleiding met negen studierichtingen op bachelorniveau en een tweejarige onderzoeksgerichte masteropleiding. De academie is onderdeel van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK), die verder bestaat uit het Conservatorium van Amsterdam, de Theaterschool, de Academie voor Beeldende Vorming, de Reinwardt Academie en de Academie van Bouwkunst.

De ambitie van de Filmacademie voor de komende jaren is om zich blijvend te positioneren als een (inter)nationaal toonaangevende cinematografische opleiding, die tot de top behoort van Europese filmscholen. Daarbij ligt de focus op excellentie door middel van versterking van het curriculum, inzetten van onderzoek, meer ruimte voor experiment, blijvende interdisciplinaire en internationale samenwerking en flexibiliteit.

Om de ambities van de Filmacademie de komende jaren waar te maken zijn wij op zoek naar een:

Hoofd Bachelor (0,8 fte)

De functie Hoofd Bachelor is een nieuwe functie, die past bij de herziene structuur van de Filmacademie. De bacheloropleiding wordt gevormd door negen gespecialiseerde studierichtingen en een algemeen eerste jaar. Het curriculum is een ‘work-in-progress’, waarbij gezocht wordt naar een leertraject dat zowel van hoge (internationale) kwaliteit is, als flexibel in de opbouw. Het Hoofd Bachelor maakt deel uit van het managementteam van de Filmacademie, waarin de Directeur, het Hoofd Master en het Hoofd Financiën en Faciliteiten zitting hebben. Het managementteam is het orgaan dat het academiebeleid – zowel inhoudelijk als op organisatorisch vlak – in grote lijnen ontwikkelt.

Functie-inhoud
Het Hoofd Bachelor:

 • is verantwoordelijk voor het totale bachelorcurriculum; de kwaliteit, de samenhang, de ontwikkeling en vernieuwing;
 • geeft leiding aan de studieleiders en het bacheloroverleg en werkt samen met de studieleiders en de onderwijskundige aan het curriculum;
 • heeft budgetverantwoordelijkheid binnen de gestelde kaders van het bachelorprogramma;
 • geeft leiding aan de Coördinator en de medewerkers van het Onderwijsbureau met betrekking tot onderwijsondersteunende processen;
 • legt verantwoording af aan de Directeur en is lid van het managementteam van de Filmacademie.

Functie-eisen en profiel
De kandidaat:

 • heeft een academisch denk- en werkniveau;
 • heeft managementervaring in een organisatie met professionals;
 • heeft aantoonbare ervaring met het managen van complexe, creatieve en logistieke processen;
 • heeft affiniteit met film en televisie;
 • heeft bij voorkeur ervaring in het hoger onderwijs;
 • staat open voor vernieuwing en heeft een transparante houding;
 • verbindt, creëert draagvlak, werkt samen en vergroot de samenhang;
 • is oplossingsgericht, besluitvaardig, initiërend en in staat te relativeren en te laten de-escaleren.
Arbeidsvoorwaarden

De Nederlandse Filmacademie biedt een prettige werkkring op een aantrekkelijk gelegen locatie in het centrum van Amsterdam. Aanstelling en honorering vinden plaats volgens de hbo-cao. De functie is gewaardeerd in functieschaal 13 (maximaal € 5.385 bruto per maand bij een volledige aanstelling). De inschaling is mede afhankelijk van opleiding, ervaring en laatstgenoten salaris. Het betreft een dienstverband van 0,8 fte. De aanstelling is in eerste instantie voor een jaar, met uitzicht op verlenging.

Inlichtingen en sollicitaties

Voor meer informatie over de functie kunt u contact opnemen met Bart Römer via 020 527 7394.
Uw sollicitatie met motivatie en curriculum vitae kunt u tot en met 14 april 2013, uitsluitend per e-mail, richten aan Bart Römer via undefinedvacature-filmacademie@ahk.nl.
De eerste ronde sollicitatiegesprekken vindt plaats op 23 april 2013. Voor geschikte kandidaten uit de eerste ronde volgt op 8 mei 2013 een tweede gespreksronde.

Er wordt gelijktijdig intern en extern geworven. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten voorrang in de sollicitatieprocedure.

undefinedDownload deze vacature (PDF)

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Geplaatst op
maandag 25 maart 2013

Bron: Filmacademie