Actieve beeldmakers opgelet! CALL FOR ‘MADE FOR WEB’

VERS en EU1 zijn op zoek naar nieuwe multidisciplinaire beeldmakers die bruisen van de energie en creatieve ideeën en die staan te popelen deze plannen uit te voeren.

Ons kijkgedrag verandert in rap tempo. Het wachten tot er iets leuks voorbij komt op TV is voorbij. We willen op elk gewenst moment, waar dan ook en op welk device dan ook onze video’s on demand kunnen kijken. Tegelijkertijd zien we dat ‘made for web’-formats zoals webseries na de VS ook in Europa aan populariteit winnen.

Dat betekent dat we als maker op een andere manier moeten gaan kijken naar de content die we produceren maar ook naar de wijze waarop we het aan de man brengen (de distributie).

In de zomer van 2013 (juni en juli) start ‘Made for Web’ – een bijzonder project dat voortkomt uit de samenwerking tussen Nederlands grootste netwerkvereniging voor beeldmakers, VERS, en hét platform waar makers hun werk kunnen pitchen en vertonen aan groot publiek, EU1. Zij hebben de handen ineen geslagen om nieuwe makers het nieuwe nieuwe maken bij te brengen in een crash course van twee maanden.

Gedurende dit traject gaan drie teams van nieuwe makers met verschillende disciplines onder begeleiding van diverse professionals uit de film, televisie, reclame, distributie en marketing in een periode van 2 maanden werken aan hun eigen mediaproject dat gegarandeerd zal worden uitgezonden op EU1. Een van de projecten zal tijdens een ceremonie op het NFF worden uitgekozen als het best geslaagd en wint daarmee aanvullende financiering om het project uit te bouwen.

Houd de websites van EU1,  VERS en het VERS Magazine in de gaten voor inspirerende voorbeelden, verhalen van ervaringsdeskundigen en de aankondiging van de docenten die aan dit project verbonden zullen zijn.

INSCHRIJVEN

Je kunt je als multidisciplinair team (4 personen) of als individu inschrijven. Dit doe je door een projectplan in te dienen met daarbij een persoonlijke motivatie en jouw cv. Inschrijvingen worden beoordeeld door een speciaal geselecteerde jury op haalbaarheid en compatibiliteit met andere deelnemers.

Profiel deelnemers:

– Nieuwe beeldmakers (film, televisie, nieuwe media, crossmedia), Open minded & teamspelers

Randvoorwaarden projectplan:

– Het project moet kunnen worden uitgevoerd met budget van max. 50.000 euro.

– De financiering moet tijdens het traject zelf rond gemaakt worden.

– Een team moet bestaan uit makers met verschillende disciplines.

– Het project moet zich lenen voor een koppeling aan een merk.

– De makers moeten zo goed mogelijk gebruik maken van vernieuwende vormen en platforms voor beeld.

– In het geval van een dramaformat dient er gebruik worden gemaakt van de acteurs die aan het traject zijn verbonden.

KOSTEN

Aan de deelname zijn kosten verbonden wanneer je wordt geselecteerd:

De kosten voor leden van VERS zijn € 200,- per persoon.

Niet-leden betalen voor deelname € 300,- per persoon.

AANMELDEN:

Tot 1 mei 2013 kunnen teams maar ook individuele nieuwe makers hun plannen indienen via www.eu1.tv/vers

Bron: VERS