Roze Filmdagen trekken weer meer bezoekers

De Roze Filmdagen, ook wel bekend als het Amsterdam Gay & Lesbian Film Festival, hebben dit jaar wederom meer bezoekers getrokken dan voorgaande jaren. De 16de editie kon afgelopen zondag worden afgesloten met een bezoekersaantal van 8.100.

Zondag was ook de dag dat er prijzen werden uitgedeeld. Zo werd The Parade (zie trailer hierboven) verkozen tot beste speelfilm, ging Ce n’est pas un Film de Cow-Boys aan de haal met de prijs voor beste korte film en mocht Call me Kuchu de award voor beste documentaire ophalen.

De festivalorganisatie kijkt tevreden terug op de Roze Filmdagen en de openingsavond in het Eye Filmmuseum. Festival Director Werner Borkes is vooral blij met het grote aantal Nederlandse producties (13 stuks). ‘We willen juist een platform zijn voor producties van eigen bodem. Als een film bij ons te zien is geweest, vergroot dit de exportwaarde naar andere festivals. Dat is goed voor filmmakers en voor Nederland en onze unieke positie als tolerant en divers land’.

Binnenkort zal al gestart worden met de voorbereiding van de 17de editie van het festival dat opnieuw in Amsterdam zal plaatsvinden.

Bron: Parool