Gouden Film voor VALENTINO

Afgelopen weekend werden regisseur Remy van Heugten en Najib Amhali (Valentino) alvast verrast door René Froger met een Gouden Film voor VALENTINO. De romantische komedie die sinds 21 maart in de bioscoop te zien, is behaalt morgen de Gouden Film status en verwelkomt daarmee de 100.000e bezoeker. De Gouden Film is uitgereikt namens het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds.

Najib Amhali is Valentino. Valentino (39) is een succesvolle Italiaanse Maserati-verkoper en heeft een relatie met Monique, de dochter van zijn baas. Hij staat op het punt promotie te maken en met zijn grote liefde te trouwen. Maar Valentino heeft één probleem; hij is namelijk geen Italiaan. Als zijn vader een hartaanval krijgt, doet hij een emotioneel beroep op zijn zoon. Valentino stemt in, maar al snel dreigt zijn promotie tot directeur hierdoor volledig in het water te vallen. En erger nog; door alle smoezen begint Monique te twijfelen aan zijn liefde. Om de vrouw van zijn dromen te behouden, zal Valentino zijn Italiaanse masker af moeten zetten. Naast Najib Amhali zijn onder andere Elise Schaap, Johnny de Mol, Derek de Lint, Yolanthe Sneijder Cabau, Kees Boot en Nasrdin Dchar te zien.

VALENTINO is geregisseerd door Remy van Heugten. Het scenario is geschreven door Marco van Geffen, Remy van Heugten en Don Duyns. De film werd geproduceerd door Lemming Film en Launch Works in coproductie met de VARA. De film is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds en het CoBO Fonds. A-Film Distribution verzorgt de bioscoopdistributie. VALENTINO draait momenteel in 99 bioscoopzalen in Nederland.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film, worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken. Bij de Gouden Film wordt tevens de Gouden Pen uitgereikt aan de betrokken scenarioschrijver(s). De Gouden Pen is een initiatief van het Netwerk Scenarioschrijvers.

Bron: www.valentinodefilm.nl