EYE Filmcafé op vrijdag 12 april in teken van Filmtop

EYE Filmcafé – vrijdag 12 april van 16.30-17.30 – gratis toegang

In de editie van vrijdag 12 april praat Lotje IJzermans over de daags ervoor gehouden Filmtop in politiek Den Haag, waar economische stimuleringsmaatregelen ten behoeve van de Nederlandse filmsector besproken zijn.

Daarvoor zijn aanwezig de directeur van het Nederlands Filmfonds Doreen Boonekamp, en filmjournalist Jan Pieter Ekker die over dit onderwerp een stuk schreef voor het nieuwe Filmjaarboek, dat voorafgaand aan het Filmcafé in EYE wordt gepresenteerd. Verder praat Floortje Smit met actrice Bianca Krijgsman over haar rol in de telefilm van Jaap van Heusden De nieuwe wereld.

Schrijver Gerbrand Bakker vertelt over de verfilming van zijn veelbekroonde boek Boven is het stil. En columniste Gerlinda Heywegen bespreekt psychotische vrouwen op het Imagine Filmfestival. Een wisselende live band speelt eigen nummers en hun favoriete filmcover.

EYE Filmcafé is gratis en voor iedereen toegankelijk. Het programma wordt opgenomen van 16.30 tot 17.30 in de Arena van EYE bar-restaurant en is later op die avond (22.00-23.00) semi-live te beluisteren op radio 6 bij VPRO De Avonden.

Bron: EYE Film