Openingsfilm LAFF: THE LAST ELVIS

De negende editie van het Latin American Film Festival gaat 7 mei van start met de openingsfilm The Last Elvis (El Ultimo Elvis) van de Argentijnse regisseur Armando Bo. In deze sympathieke debuutfilm zwalkt een volhardende Elvis-imitator tussen zijn eigen doodgewone realiteit en het gedroomde leven in de spotlights als The King zelf.

Carlos Gutierrez, overdag een lusteloze fabrieksarbeider, ’s nachts een ster in de glamoureuze wereld van celebrity-imitators in Buenos Aires. Zijn absolute geloof in zijn reïncarnatie van Elvis leidt echter tot de complete ontkenning van zijn eigen realiteit. Wanneer zijn ex-vrouw een ongeluk krijgt en hij plots voor zijn dochter Lisa Marie moet zorgen, is hij genoodzaakt zijn prioriteiten te herzien.

Regisseur Armando Bo vertelt in zijn regiedebuut een enigszins somber, maar sympathiek verhaal over (het gebrek aan) persoonlijkheid, ontkenning en fanatisme. Na het jarenlang regisseren van vele commercials schreef Armando Bo vier jaar geleden samen met Nicolas Giacobone het script van The Last Elvis. Tijdens de ontwikkeling van het script schreef Bo tevens mee aan Alejandro González Iñárritu’s Biutiful. Iñárritu (Babel, 21 Grams, Biutiful) is producent van The Last Elvis.

Distributeur Amstelfilm brengt The Last Elvis 16 mei uit in de Nederlandse filmtheaters.

Bron: LAFF