Verdiepende filmcursus CEDLA tijdens LAFF

Films kijken op het Latin American Film Festival in combinatie met een scherpe filmanalyse? Check de LAFF / CEDLA Film Course.

Het LAFF organiseert samen met het CEDLA in het kader van LAFF in Focus van donderdag 9 mei tot en met zondag 12 mei elke dag een verdiepende filmcursus op het festival. Dr. Arij Ouweneel geeft voor het kijken van de films een college om de thema’s uit te diepen. Hij wijst op de context waarin de film gemaakt is en legt uit waarom de kijker vooral naar de interactie tussen de personages moet kijken.

Studenten die liever een uitgebreidere cursus volgen zijn bij CEDLA Amsterdam ook aan het juiste adres. CEDLA geeft synchroon aan het LAFF een bachelorcursus “Filmen in postliberaal Latijns-Amerika” gegeven door enige docenten verbonden aan het Centrum. Deze cursus bestaat uit hoor- en werkcolleges op het CEDLA (2 mei tot en met 6 juni) en 4 hoorcolleges tijdens het LAFF (9 tot en met 12 mei). Er wordt ingegaan op de speelfilm, maar ook op het gebruik en het ontwerp van documentaires. Meer informatie op de site van CEDLA.

De themadagen en de films met een LAFF & CEDLA Film Course:
– DO 9 mei – Forever Young: Tiempos Menos Modernos
– VR 10 mei – Policitical Scars: NO
– ZA 11 mei – Art = Power: Violeta se fue a los cielos
– ZO 12 mei – The winner takes it all: La Rabia

Informatie over tijden en prijzen volgt bij bekendmaking van het volledige programma.

Bron: LAFF