Sluizer naar Amsterdam voor speciale vertoning Spoorloos

Op 20 april brengt de Nederlandse filmregisseur George Sluizer een bezoek aan De Balie, Amsterdam. De internationaal gerenommeerde filmmaker zal een voorstelling van de klassieker Spoorloos bijwonen. Na afloop zal Sluizer vragen van het aanwezige publiek beantwoorden. Aanleiding van het bezoek is om de nog te verschijnen documentaire Sluizer Speaks onder de aandacht te brengen. Onlangs startte de campagne op de website van Cinecrowd: http://www.cinecrowd.nl/sluizer-speaks. De filmmakers vragen het publiek om de film financieel te steunen.

George Sluizer
Als je de namen Paul Verhoeven, Jan de Bont of Anton Corbijn laat vallen, weten veel Nederlanders wel over wie je het hebt. Een naam die ook in dat rijtje thuishoort, is die van George Sluizer. Een Nederlander die over de gehele wereld films heeft gemaakt, maar in eigen land onbekend is. In zijn leven heeft hij de laatste beelden van John F. Kennedy gefilmd, het aanbod afgewezen om ‘Schindler’s List’ te regisseren en heeft hij gewerkt met mensen als Steven Spielberg, Roman Polanski, Mick Jagger, Sting, Claudia Cardinale, Jeff Bridges, Kiefer Sutherland, Sandra Bullock, Klaus Kinski en veel andere internationale grootheden. Sluizer’s bekendste films zijn Spoorloos, de Amerikaanse remake The Vanishing en Dark Blood.

Spoorloos
Het Neerlands Filmdoek (1) schreef over Spoorloos:
“Stanley Kubrick belde George Sluizer op na deze thriller gezien te hebben, met de mededeling dat hij het de meest beangstigende film vond die hij ooit had gezien. Een flink compliment, van de man achter onder andere The Shining. Deze verfilming van Tim Krabbé’s Het Gouden Ei is inderdaad van grote klasse. IJzingwekkend spannend door een subtiele sturende regie en knap acteerwerk. En intrigerend, door zowel het perspectief van het slachtoffer als de psychopaat uit te lichten en kwellende dilemma’s (het lot vs. wilskracht) voelbaar te maken.”

Crowdfunding Sluizer Speaks
Dennis Alink, regisseur van Sluizer Speaks:
“De documentaire vertelt het verhaal van een man die zijn leven volledig heeft toegewijd aan film. De film neemt een kijkje terug in de tijd terwijl Sluizer bezig is met de afronding van zijn film Dark Blood, de laatste film met River Phoenix. Onze documentaire is het verhaal van een man die bezeten is van film en die zich niet laat tegenhouden door zijn gezondheid. Waar heeft zijn passie voor film hem eigenlijk naar toegebracht? Sluizer is ernstig ziek en sommige doktoren zeggen zelfs dat hij geen dag meer te leven heeft. Als we willen dat zijn verhaal niet verloren gaat, is er nog maar een moment geschikt om het te vertellen. En dat is nu. Daarvoor is steun nodig via http://www.cinecrowd.nl/sluizer-speaks.”

Bron: Sluizer Speaks