Nederlandse documentaires geselecteerd voor Hotdocs 2013

Drie Nederlandse documentaires zijn geselecteerd voor het prestigieuze internationale documentaire filmfestival Hotdocs. Heuvel van plezier (Hill of Pleasures) van regisseur Maria Ramos, The Only Son van Simonka de Jong en Wrong Time Wrong Place van John Appel zullen allen te zien zijn op het festival. Hotdocs vindt plaats van 25 april – 5 mei in Toronto, Canada.

Geselecteerd voor het World Showcase Programma is The Only Son van Simonka de Jong. De film is geproduceerd door IDTV Docs, in copoductie met de Boeddhistische Omroep Stichting, Off World (Belgie) en Elizabeth Mandel (Verenigde Staten).
Pema groeide op in de hoofdstad van Nepal, terwijl zijn ouders in een afgelegen bergdorp bleven. Nu willen ze dat hij terugkeert.

Heuvel van plezier (Hill of Pleasures) van Maria Ramos is geselecteerd voor het competitieprogramma International Spectrum van Hot Docs. De film is geproduceerd door KeyDocs, in copoductie met Nofoco Filmes (Brazilie) en de VPRO.
Met het doel de wetteloosheid uit te bannen en de rust te herstellen, neemt de militaire politie sinds 2011 het gezag over in de sloppenwijk Hill of Pleasures in Rio de Janeiro. Hoe gaan bewoners en bezetters in de praktijk nu met elkaar om?

Wrong Time Wrong Place van John Appel is geselecteerd voor het Special Presentations Programma van Hotdocs. De film is geproduceerd door Cobos Films.
Overlevenden van de schietpartij op het Noorse eiland Utøya vertellen hun verhaal en de rol die toeval daarin heeft gespeeld.

Bron: EYE International