Bekendmaking nominaties voor de Grote Prijs van Nederlandse animatie

Op de openingsavond van het HAFF zijn de nominaties voor de Grote Prijs van Nederlandse animatie bekendgemaakt. De vakjury, bestaande uit Nik Christensen (NL), Ton Gloudemans (NL) en Dennis Tupicoff (AUS), koos drie films uit dertig inzendingen.

De stopmotionfilm Crops van Gerco de Ruijter werd gemaakt op basis van een duizendtal beelden van irrigatiecirkels in de Verenigde Staten. [mu:st?rman] – A Flood Story van Maarten Isaäk de Heer toont een stadswijk die door een vloed wordt overspoeld. Ondanks dat de huizen helemaal onder lopen, reageren de bewoners heel kalm. En ook bij deze jury viel Junkyard van Hisko Hulsing in de smaak. In deze film worden via flashbacks jeugdherinneringen getoond van een man die door een junk wordt neergestoken.

De Grote Prijs van Nederlandse animatie wordt op zondag 24 maart om 16:15 uur uitgereikt, tegelijk met de Publieksprijs voor Nederlandse animatie en de andere prijzen in de competities voor features, korte films, films voor 8+ en webanimaties en voor Europese studentenfilms.

Na de prijsuitreiking worden alle winnende films getoond, om 18:15 uur in het Louis Hartlooper Complex.

Voor meer informatie over tijden en programmering: www.haff.nl

Bron: HAFF