CinemAsia wordt jaarlijks terugkerend evenement

CinemAsia Film Festival: 6e editie New Asian Cinema
4 t/m 7 april 2013 – De Balie, Amsterdam

Meer dan 20 premièrefilms uit o.a. China, Taiwan, Korea, Japan, India en Indonesië
van grote Aziatische blockbusters tot documentaires en onafhankelijke producties.

Openingsfilm – Europese première
LOST IN THAILAND (China, 2012) van Zheng Xu
De grootste Chinese kaskraker aller tijden

Slotfilm – Europese première
REPUBLIK TWITTER (Indonesië, 2012) van Kuntz Agus

www.cinemasia.nl

De 6e editie van het CinemAsia Film Festival staat nu vervroegd voor de deur. Het van oorsprong tweejaarlijkse festival brengt nu jaarlijks de grote variëteit van Aziatische cinema naar Nederland. Van 4 tot en met 7 april gaan in De Balie in Amsterdam meer dan 20 Aziatische films in première. Zo brengt CinemAsia het nieuwste van hedendaags Azië aan bod, van de grote blockbusters tot documentaires en onafhankelijke producties uit China, Taiwan, India, Indonesië, Japan, Korea en meer. Naast cultuur en entertainment biedt zij ook een platform voor Aziatische mediamakers.

Openingsfilm “LOST IN THAILAND” (China, 2012) – Europese première
CinemAsia opent dit jaar met de Europese première van China’s record brekende hit “LOST IN THAILAND”. Met meer dan 40 miljoen bezoekers, wordt de Chinese filmindustrie die van oudsher door ‘big-budget’ historische heldenverhalen en martials arts films gedomineerd wordt, op zijn kop gezet. Deze hilarische “The Hangover-achtige” low-budget road movie raakt direct het sentiment van de opkomende Chinese middenklasse. Het verhaal gaat over twee ambitieuze rivaliserende business partners. Wie van beide het eerst met een revolutionaire nieuwe brandstof bij hun baas aanklopt, die in een afgelegen klooster in Thailand verblijft, kan een miljoenencontract scoren. Tijdens hun zoektocht ontmoeten ze een simpele pannenkoekenbakker met wie ze hun reis avontuurlijk voortzetten.

“The exceptional popularity of ‘Lost in Thailand’ redefines the tastes of mainland film audiences and spawns reflection about material wealth”– South China Morning Post

“This film talks about the struggles of the middle class and the grassroots, their happiness or sorrow”,
– Hollywood reporter

Slotfilm “REPUBLIK TWITTER” (Indonesië, 2012) – Europese première
In samenwerking met ontwikkelingsorganisatie Hivos sluit CinemAsia haar film festival af met de Europese première van Republik Twitter. Sukmo de social-media-savvy student uit Yagyakarta, flirt op Twitter met de stijlvolle journalist Hanum uit Jakarta. Wanneer hij haar in ‘t echt ziet, wordt hij onzeker en vertrekt zonder op haar af te stappen. Later wordt hij een ster op Twitter en rijst als krachtige stem in politieke campagnes. Met zijn nieuwe status, spreekt hij Hanum opnieuw aan.

In het derde grootste land van Twitter-gebruikers, toont deze romantische komedie van regisseur Kuntz Agus, hoe social media in Indonesië ingezet kan worden als de stem van de natie.

Bekijk nu alvast de trailers:
Lost in Thailand http://www.youtube.com/watch?v=46x1TKjY42g
Republik Twitterhttp://www.youtube.com/watch?v=VrjkIR8QOHY

kaartverkoop via www.debalie.nl en via www.cinemasia.nl

Bron: CinemAsia