Recordaantal bezoekers Cinedans Festival in EYE

Het Cinedans Dance on Screen Festival heeft een recordaantal bezoekers getrokken. Ruim 4600 mensen bezochten het festival tussen 1 en 9 maart 2013; een groei van 14% ten opzichte van de vorige editie in 2011. In tien jaar is Cinedans uitgegroeid tot het grootste en meest diverse dansfilmfestival ter wereld. Dit jaar vond Cinedans voor de eerste keer plaats in EYE, het nieuwe filmmuseum.

Cinedans Publieksprijzen
Grote winnaars van de Cinedans publieksprijzen zijn Barbara Makkinga met Toer – over de Nederlandse choreograaf en beeldend kunstenaar Toer van Schayk – en Jakop Ahlbom en Boudewijn Koole met Off Ground, een tedere, poëtische film over de relatie tussen een jongen en zijn stervende moeder (gemaakt in het kader van Point Taken 3).

Winnaar One Minute Dance Film Contest
In samenwerking met The One Minutes en De Nederlandse Dansdagen organiseerde Cinedans voor de vierde achtereenvolgende keer de One Minute Dance Film Contest. Uit ruim 150 inzendingen zijn de beste films geselecteerd en vertoond tijdens het Cinedans Festival. In A Rush – opgenomen in het Amsterdamse metrostation Waterlooplein – van Bobbie Roelofs, Tim Terhorst en Max Dorsman Lemstra is tot winnaar gekroond. Bekijk In A Rush hier.

(Inter)nationale Tournee
De winnaar van The One Minutes Dance Film Contest, In a Rush gaat het komend jaar met Cinedans mee op tournee in binnen en buitenland. Cinedans geniet steeds meer bekendheid en in 2013 staan weer diverse (inter)nationale presentaties op het programma.

Zie voor meer informatie www.cinedans.nl.

Bron: Cinedans