Crowdfunding ‘Sluizer Speaks’ van start

Maandag 11 maart jl. is de webpagina http://www.cinecrowd.nl/sluizer-speaks online gegaan. Hiermee is de crowdfunding voor de filmproductie ‘Sluizer Speaks’ officieel gestart. Einddatum is 05-05-2013 voor een bedrag van 7.500 euro.

Dennis Alink (regisseur ‘Sluizer Speaks’):
“Als je de namen Paul Verhoeven, Jan de Bont of Anton Corbijn laat vallen weten veel Nederlanders wel over wie je het hebt. Een naam die ook in dat rijtje thuis hoort is die van George Sluizer. Een Nederlander die over de gehele wereld films heeft gemaakt, maar onbekend is in zijn eigen land.

‘Sluizer Speaks’ vertelt het verhaal van een man die zijn leven volledig heeft toegewijd aan film. De film neemt een kijkje terug in de tijd terwijl Sluizer bezig is met de afronding van zijn film ‘Dark Blood’, de laatste film met River Phoenix. Onze documentaire is het verhaal van een man die bezeten is van film en die zich niet laat tegenhouden door zijn gezondheid. Waar heeft zijn passie voor film hem eigenlijk naar toegebracht?”

De voor velen onbekende Sluizer haalde voor zijn verfilming van het Harry Mulisch boek ‘Twee Vrouwen’ internationale sterren als Bibi Andersson en Anthony Perkins naar Nederland, had rijen van meer dan 100 meter staan voor bioscopen in New York toen daar zijn film ‘Spoorloos’ uitkwam en rondde onlangs de laatste film met River Phoenix af.

Sluizer is ernstig ziek en sommige doktoren zeggen zelfs dat hij geen dag meer te leven heeft. Als we willen dat zijn verhaal niet verloren gaat, is er nog maar een moment geschikt om het te vertellen. En dat is nu. Daarvoor is steun nodig.

Bron: MMR Producties