The Last Elvis openingsfilm LAFF

De negende editie van het Latin American Film Festival gaat 7 mei van start met de openingsfilm The Last Elvis (El Ultimo Elvis) van de Argentijnse regisseur Armando Bo. In deze sympathieke debuutfilm zwalkt een volhardende Elvis-imitator tussen zijn eigen doodgewone realiteit en het gedroomde leven in de spotlights als The King zelf. De film is na het festival vanaf 16 mei in de bioscoop te zien.

The Last Elvis
Carlos Gutierrez, overdag een lusteloze fabrieksarbeider, ’s nachts een ster in de glamoureuze wereld van celebrity-imitators in Buenos Aires. Zijn absolute geloof in zijn reïncarnatie van Elvis leidt echter tot de complete ontkenning van zijn eigen realiteit. Wanneer zijn ex-vrouw een ongeluk krijgt en hij plots voor zijn dochter Lisa Marie moet zorgen, is hij genoodzaakt zijn prioriteiten te herzien.

Regisseur Armando Bo vertelt in zijn regiedebuut een enigszins somber, maar sympathiek verhaal over (het gebrek aan) persoonlijkheid, ontkenning en fanatisme. Na het jarenlang regisseren van vele commercials schreef Armando Bo vier jaar geleden samen met Nicolas Giacobone het script van The Last Elvis. Tijdens de ontwikkeling van het script schreef Bo tevens mee aan Alejandro González Iñárritu’s Biutiful. Iñárritu (Babel, 21 Grams, Biutiful) is producent van The Last Elvis.

LAFF
Het Latin American Film Festival vindt plaats van 7 tot en met 12 mei in het Louis Hartlooper Complex en op het Ledig Erf te Utrecht. Het festival toont een veelzijdig en actueel beeld van de hedendaagse Latijns-Amerikaanse cinema middels een uitgebreid programma van ruim 40 speelfilms en documentaires, debatten, masterclasses, openluchtfilmvoorstellingen en live performances.

Distributeur Amstelfilm brengt The Last Elvis 16 mei uit in de Nederlandse filmtheaters.

Bron: LAFF