Doodslag naar Beijing

Doodslag van regisseur Pieter Kuijpers is geselecteerd voor de officiële competitie van het prestigieuze Beijing International Film Filmfestival, dat plaats heeft van 16 tot en met 23 april. De Telefilm dingt, samen met veertien andere films, mee naar de Temple of Heaven Awards. De winnaars worden dinsdag 23 april bekend gemaakt.

In Doodslag wordt ambulancebroeder Max (Theo Maassen) door hufterig gedrag in zijn werk belemmerd. Op een dag slaat hij, mede daartoe aangezet door een tv-optreden van de cabaretier Felix (Gijs Scholten van Aschat), letterlijk van zich af.

De Telefilm, geproduceerd door Pupkin Film (Bellicher: Cel, De ontmaagding van Eva van End, Van God los – de serie) en HUMAN in samenwerking met de gemeente Eindhoven, kwam tot stand met financiële steun van het ministerie van OCW en CoBO, de uitvoerder van het project.

Doodslag was in 2012 in de Nederlandse bioscopen en op de televisie te zien. Het scenario werd geschreven door Marcel Lenssen. Regisseur Pieter Kuijpers, onder meer bekend van TBS en Van God los, is momenteel bezig met de montage van zijn nieuwe film Hemel op aarde.

Doodslag wordt internationaal vertegenwoordigd door sales agent FCCE.

Voor meer persinformatie: Karin Huyzer, Pupkin Film, t: 020 489 5088, e: karin@pupkin.com

Bron: The Publicity Company