Speciale NBF avond op maandag 25 maart i.s.m. ESoDoc – ‘Geld uit onverwachte hoek’

Op maandag 25 maart vindt een speciale internationale editie van de NBF netwerkborrel plaats in de grote zaal van New Art Space Amsterdam. De NBF organiseert in samenwerking met ESoDoc  (European Social Documentary) een inspirerende en informerende avond voor regisseurs over de mogelijkheden om films te maken zonder dat er omroepen en fondsen aan te pas hoeven te komen. Hiernaast zal er een speciale vertoning met Q&A zijn van een documentaire van de gerenommeerde Engelse regisseur, Mick Csáky.

Deze avond wordt georganiseerd als vervolg op de besloten ESoDoc-workshop die enkele dagen daarvoor bij Movies That Matter festival plaatsvindt. Vooraanstaande sprekers die ook als docent/trainer betrokken zijn bij de ESoDoc trainingssessies zullen de aanwezigen inspireren door hun bevindingen uit de workshop te delen en aansprekende voorbeelden te behandelen van projecten die met weinig middelen zijn gerealiseerd en op een bijzondere manier zijn gefinancierd.

Hiernaast zal er een speciale vertoning plaatsvinden van de documentaire Sister Rosetta Tharpe: The Godmother of Rock & Roll (2011). Er zal met prijswinnende regisseur Mick Csáky (UK, 1945) gesproken worden over de bijzondere manier waarop deze film tot stand is gekomen. De gerenommeerde regisseur heeft met een zeer klein budget meerdere functies op zich genomen en kan vanuit zijn enorme ervaring als documentairemaker de aanwezige regisseurs informeren over creatieve manieren om een filmproject van de grond te krijgen met weinig middelen.

De avond zal hoofdzakelijk gericht zijn op regisseurs, maar andere geïnteresseerden zijn uiteraard van harte welkom om ook aanwezig te zijn. Voorafgaand aan het programma zal er zoals elke maand gezamenlijk worden gegeten. Kom dus vooral langs en neem ook je collega’s mee!

Sprekers

Hugh Purcell spent 30 years producing documentaries for British radio and then television, mostly for the BBC. His specialty was history films for which he won several awards. From 1987-1992 he was Managing Editor of the BBC TV Documentary Department which in those days broadcast 30 hours of documentary per week, on two channels. He then left to become a Director of Cafe productions and produced/directed several documentary series for BBC, C4, PBS, Discovery, Canal Plus (Spain and France) and The History Channel. He has taught in India, Cuba and Denmark  and is now Head of Studies at EsoDoc, an EU Media training programme encouraging documentaries about human rights.

Mick Csáky – since leaving the Film & Television School of The Royal College of Art in 1972 Mick Csáky has directed more than 100 documentary films and produced a further 600 productions – all for broadcast television, with some for cinema and DVD release – mostly in the areas of human stories, history, current affairs, biography, music and arts. His productions have won many international awards, including a US National Emmy and an International Emmy. In 1998 he was awarded a Fellowship by the Royal Television Society  “in recognition of an outstanding contribution to the furtherance of television.” He is Chief Executive and Creative Director of his own independent production company Antelope South Limited.

Synopsis Rosetta Tharpe: The Godmother of Rock & Roll (Mick Csáky, 2011)
Hoewel ze nauwelijks bekendheid geniet, is Sister Rosetta Tharpe één van de meest invloedrijke muzikanten van de 20e eeuw. Van oorsprong gospelzangeres, speelde ze in de jaren ’40-’60 een cruciale rol bij het ontstaan van de rock & roll. Tharpe introduceerde de toen relatief nieuwe elektrische gitaar en inspireerde daarmee muzikanten als Elvis Presley, Johnny Cash en Chuck Berry. Met zijn flamboyante documentaire Sister Rosetta Tharpe, the Godmother of Rock & Roll voegt de Britse regisseur Csaky, in 1 klap een vergeten hoofdstuk aan de popgeschiedenis toe.


Dinnerdeal
Het restaurant van LAB111 biedt speciaal voor de NBF netwerkborrel een aantrekkelijke en voordelige dinnerdeal aan: voor €17,50 krijg je een voor- en hoofdgerecht inclusief een glas wijn. Aanmelden voor de dinnerdeal kan bij het NBF-kantoor via nbf@nbf.nl of 020-6646588, uiterlijk op vrijdag 22 maart. Het diner wordt om 18:45 geserveerd in het restaurant en kan van te voren worden afgerekend bij de kassa van het restaurant.

Het programma van de avond:
18:00 – 18:45  inloop & borrelen aan de bar
18:45 – 20:00 dinnerdeal (optioneel)
20:00 – 22:30 programma in de grote zaal van New Art Space Amsterdam
22:30 – ?            borrelen aan de bar

Wat: NetwerkBorrel voor Film en tv (NBF)
Wanneer
: maandag 25 maart 2013
Waar: Media Café Restaurant LAB111, Arie Biemondstraat 111, Amsterdam-West (Google Maps)
Voor wie: leden en alle film- en televisieprofessionals
Kosten: gratis

Aanmelden voor de NBF netwerkborrel is gewenst en kan bij het NBF-kantoor via nbf@nbf.nl of 020-6646588. Geef bij je aanmelding ook even aan of je gebruik wilt maken van de dinnerdeal.

Deze avond wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het VEVAM fonds en het Nederlands Filmfonds.