NPO wijzigt zendernamen

De NPO is van plan de televisiezenders NPO 1, NPO 2 en NPO 3 te gaan noemen. De radiozenders worden omgedoopt in respectievelijk NPO Radio 1, NPO Radio 2, NPO 3FM, NPO Radio 4, NPO Radio 5 en NPO Radio 6. Dat heeft De Telegraaf dinsdag gemeld.

Eerder werd al bekend dat de NPO voor een bedrag van € 100.000 de domeinnaam www.npo.nl heeft gekocht van de Nederlandse Postduivenhouders Organisatie. De Telegraaf laat enkele anonieme omroepdirecteuren aan het woord, die de plannen van de NPO volslagen zinloos vinden.

“Voor welk probleem is dit de oplossing? Deze belachelijke naams- en logowijziging gaat tonnen kosten, misschien zelfs een miljoen euro”, zegt een van hen. Een andere directeur stelt: “We moeten 300 miljoen euro bezuinigen, honderden mensen verliezen hun baan en hier wordt geld uitgegeven aan een volkomen overbodige actie. Nederland 1 is al de best bekeken zender van ons land. Dat kun je toch aan niemand uitleggen?”

Wanneer de NPO de naamswijzigingen doorvoert is nog onbekend. In juli 2012 heeft de NPO al een fors aantal nieuwe domeinnamen laten registreren, zoals NPO1.nl, NPORadio1.nl en NPO3fm.nl. NPO4.nl en NPORadio7.nl zijn nog beschikbaar; de publieke omroep verwacht geen nieuwe zenders te zullen lanceren.

Voorzitter Henk Hagoort van de Raad van Bestuur van de NPO heeft dinsdag in het NOS Radio 1 Journaal gemeld dat de logo’s voor de zenders inmiddels zijn ontwikkeld en dat hiermee een bedrag is gemoeid van € 93.000. Wat de komende promotiecampagne gaat kosten wist hij nog niet aan te geven.

Bron: Broadcast Magazine