Update sprekers Go Short Industry Day op vrijdag 15 maart

Op vrijdag 15 maart vindt de derde editie van de Go Short Industry Day plaatsvinden in Nijmegen, mede georganiseerd door de NBF. Er zijn nieuwe sprekers toegevoegd aan het ochtendprogramma; Billy Pols (PLANK, ALL INCLUSIVE) en Thomas den Drijver (Creative producer CTM LEV Pictures) zullen ook komen vertellen over hun ervaringen met korte film.

Dit maakt het complete programma als volgt:

10:00 – 12:30 Kies voor kort
Korte film kan meer zijn dan enkel een opstapje tot het maken van een lange film. Als een filmmaker kun je er bewust voor kiezen korte film te maken om jezelf zo te kenmerken. Vanwege de veranderende manieren van distributie, het internet en digitale kanalen is korte film een bewezen manier geworden om jezelf als maker beter zichtbaar te maken. Maar wat betekent dit eigenlijk voor de manier van produceren? Wat zijn de voordelen of nadelen van kiezen voor korte film voor zowel jonge als ervaren makers en hoe zorg je voor een zo optimaal mogelijk verspreiding van je werk? Tijdens het ochtendgedeelte van de Industry Day proberen we hierachter te komen.

John Anderson, filmcriticus voor onder andere het filmblad Variety, bijt het spits af met een keynote. Hij zal vertellen over de veranderingen die korte film te bieden heeft voor het begrip film in de algemene zin en beargumenteren wat de voordelen zijn van het kiezen voor dit format. Hierna zullen verschillende filmmakers en producenten, waaronder Bram Schouw (SEVILLA, NINA SATANA), Billy Pols (PLANK, ALL INCLUSIVE) en Thomas den Drijver (Creative producer CTM LEV Pictures) vertellen over hun ervaringen met korte film en zal Marieke Jonker van Amstelfilm en We Want Cinema vertellen over de nieuwe mogelijkheden die zij in de nabije toekomst gaan bieden voor korte film.

12:30 – 14:00 Network Lunch
Na het inspirerende ochtendprogramma zal een uitgebreide lunch worden geserveerd. Op dit moment is mogelijkheid om te netwerken met andere mensen uit de industry, zoals filmmakers, distributeurs en aankopers.

14:00 – 17:30 Lifecycle of Shorts
Een mogelijk dilemma waar veel filmmakers tegenaan lopen is wat te doen wanneer de film af is. Dit dilemma zal centraal staan in de verschillende panel talks die focussen op de lifecyle van korte film.

Het belang van filmfestivals
Wat zijn de elementen waar programmeurs van filmfestivals op letten wanneer zij hun selectie maken? Hierover, en over andere zaken, zullen wij praten met programmeurs van verschillende filmfestivals, zoals Gaia Meucci (Encounters Short Film en Animation Festival) en Massimiliano Nardulli (Brest European Short Film Festival).

Hierna zullen we de meerwaarde van filmfestivals voor korte film onder de loep nemen. Dit word gedaan met producent Sol Bondy (ONE TWO Films), Gouden Berlin Bear winnaar Hanro Smitsman, European Film Award winnende documentaire maker Ken Wardrop en Zilveren Berlin Bear winnaar Daniel Elliott.

Vragen die aan bod komen zijn: hoe belangrijk is het om je film in te sturen aan festivals? Wat is de meerwaarde van het winnen van een award tijdens een festival? Wat is de waarde voor filmmakers met betrekking tot het bezoeken van festivals?

Distributie
Aan het einde van de dag zullen we bespreken wat je het beste kan doen met je film wanneer het festival voorbij is. Waar kun je je film distribueren? Welke platformen zijn er? Hoe kun je verkoopinkomsten genereren uit je film? Onder andere salesagent Sydney Neter (SND Films), Carter Pilcher (Shorts TV) en Cinzia Spironello (Some Like It Short) zullen je laten zien welke mogelijkheden er zijn.

Details
Wat:
Industry Day: The Life Cycle of Shorts
Wanneer:
vrijdag 15 maart 2013 10:00-17:30
Waar:
Festival Paviljoen, Mariënburg, Nijmegen
Voor wie:
film- en televisieprofessionals, professionele gasten van het Go Short festival, NBF-leden en –relaties

Kosten en aanmelding
Kaarten voor de Industry Day kosten €20 voor de hele dag, maar NBF-leden en mensen met een Industry guest pas kunnen gratis participeren. In alle  gevallen vragen we je je te registreren via de volgende link:

https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dFNmeXhZd2puOGdBdGxMa3AzZ0txV0E6MA

Accrediteren voor het festival kan nog tot begin maart via deze link:
https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dGVUZGJkSUNGNGw5c012dnkwS1hEWnc6MA#gid=0