Download nu de App voor de 2nd screen bioscoopthriller APP

Nederland is het eerste land ter wereld waar het vanaf 4 april a.s. mogelijk is om een bioscoopfilm te zien met second screen technologie voor op je eigen mobiel. De speciaal hiervoor ontwikkelde applicatie (APP De Film) is vanaf vandaag in diverse app-stores verkrijgbaar en via onderstaande links gratis te downloaden.

Over drie weken zal daarmee voor het eerst het actieve gebruik van mobiele devices in de bioscoop worden toegestaan. Het gaat hier om de eigentijdse thriller APP met o.a Gouden Kalf winnares Hannah Hoekstra, Robert de Hoog, Isis Cabolet, Liza Sips, Mark van Eeuwen en Gigi Ravelli.

APP gaat over een jonge psychologiestudente die een mysterieuze app op haar telefoon installeert. De app met de naam “Iris” lijkt handig en slim, maar al snel blijkt ze veel meer te zijn dan dat. “Via je mobiel kan je als kijker in de bioscoop een parallelle verhaallijn volgen die tijdens belangrijke momenten zowel op het grote doek als op je mobiel geheel samenkomen. Dit geeft een totaal nieuwe invulling van hoe wij films zullen beleven in de toekomst”, zegt Bobby Boermans van 2CFILM en regisseur van APP. “De kijker wordt verrast met foto’s, informatie en extra filmscènes die volledig gelijk lopen tussen je mobiel en het grote scherm in de zaal.”

De film APP kan alleen second screen worden bekeken als de app van te voren is gedownload. “De film is ook zonder second screen zeker de moeite waard om te kijken. Het is een superspannende en eigentijdse thriller geworden. Maar mensen die second screen willen meemaken, zullen vooraf en tijdig de app moeten installeren”, aldus Boermans.

De applicatie APP De Film is in opdracht van 2CFILM ontwikkeld door Service2Media in samenwerking met Civolution.

Bron: MVSP