Georgette Schlick treedt terug als CEO van SBS Broadcasting

De Raad van Commissarissen van SBS Broadcasting B.V. kondigt vandaag aan dat Georgette Schlick per 7 maart 2013 terugtreedt als CEO van SBS Broadcasting.

De Raad van Commissarissen heeft het voornemen Hans Edin, directievoorzitter van de Finse Sanoma dochter Nelonen Media, aan te stellen als interim-CEO.

Het besluit dat Georgette Schlick het bedrijf zal verlaten is genomen in goed gezamenlijk overleg en wordt volledig ondersteund door beide eigenaren, Sanoma en Talpa.  De Raad van Commissarissen spreekt haar waardering uit voor de waardevolle bijdragen van Georgette Schlick aan SBS.

Op korte termijn zal worden gestart met de zoektocht naar een opvolger. De Raad van Commissarissen heeft het voornemen Hans Edin aan te stellen als interim CEO. Hans Edin is momenteel directievoorzitter van Nelonen Media, Sanoma’s Finse TV en Radiobedrijf en ervaren in de ontwikkeling en implementatie van multimedia concepten.

Vlak na haar aantreden in november 2011 zei Schlick dat SBS twee jaar nodig zou hebben om ‘back on track’ te komen. Schlick toen: ‘Er komt in 2012 een behoorlijke kapitaalinjectie. Maar behalve geld is ook tijd nodig. En die tijd krijgen we ook van de aandeelhouders.’

De performance van zowel Net5 als Veronica is onder Schlick verbeterd, maar dat geldt niet voor het kijkaandeel van vlaggenschip SBS6.

Gekeken naar de resultaten van SBS komt het terugtreden van Schlick niet als een verrassing. Toch zei de CEO van Sanoma Media Netherlands, Dick Molman, in een interview in Adformatie van 1 maart jl. dat ingrijpen in het management van SBS niet aan de orde was.

Vraag Adformatie: Wat is het moment dat je zegt: Stop, ik grijp in?
Dick Molman: ‘We hebben direct zaken gewijzigd toen we akkoord hadden op de aankoop van de NMa. We hebben vooral de bereidheid getoond om te investeren, management te vervangen, et cetera. We zien alleen het effect daar nog onvoldoende van.’

In een reactie van Molman op het terugtreden van Schlick, zegt hij dat de beslissing heel recent is genomen. ‘Vorige week speelde het nog niet.’

Gevraagd naar de reden van het terugtreden van Schlick, zegt hij dat zowel Sanoma Media, Talpa als Georgette Schlick van mening zijn dat de route die SBS te gaan heeft, beter onder een ander management kan worden afgelegd.

Verwijten aan het adres van Georgette Schlick zijn wat betreft Molman niet aan de orde omdat noch succes, nog het uitblijven daarvan volgens hem bij één persoon thuishoren. ‘Een aantal dingen heeft ze uitstekend gedaan. Ze heeft een nieuwe structuur aangebracht, een nieuw team neergezet en SBS online op de rit gezet.’

Molman noemt het uitblijven van groei van het marktaandeel van SBS6 als minpunt.

Bron: Adformatie