Latin American Film Festival in aantocht

De negende editie van het Latin American Film Festival vindt dit jaar plaats van 7 tot en met 12 mei in het Louis Hartlooper Complex en op het Ledig Erf te Utrecht.

Het festival bestaat dit jaar uit een programma van ruim 40 speelfilms en documentaires uit of over Latijns-Amerika. Daarnaast biedt het LAFF een uitgebreid verdiepingsprogramma, met onder andere lezingen, debatten en masterclasses. Natuurlijk ontbreekt een randprogramma met openluchtfilms, secret cinema, dansoptredens en live muziek niet.

De negende editie van het Latin American Film Festival staat in het teken van focus en revisie. Het festival biedt in zes dagen een uitdagend programma, bestaande uit de beste en meest opmerkelijke Latijns-Amerikaanse films en documentaires van het afgelopen jaar. Het LAFF toont hiermee de variëteit van het continent en geeft een verfrissende kijk op de cinematografische ontwikkelingen in Latijns-Amerika.

Het LAFF richt zich dit jaar niet op één overkoepelend thema, maar elke festivaldag krijgt een eigen focus. Zo zijn er de themadagen outcastsforever youngpolitical scarspower of art en the winner takes it all. Elke dag is voorzien van zijn eigen films, masterclasses, debatten en openluchtvertoningen binnen het gekozen thema. Naast de focusprogramma’s is er een competitieprogramma voor films die meedingen naar de Latin Angel Award en kiest het publiek welke films de Hivos Audience Awards voor beste film en documentaire winnen.

Met een campagnebeeld dat breekt met de tradities van voorgaande edities, onderstreept het LAFF het revolutionaire karakter van de komende editie van het festival. Emiliano Zapata, prominent op de poster, was een van de hoofdrolspelers uit de Mexicaanse Revolutie.

Bron: LAFF