Eerste winnaar De TV Beelden bekend

De eerste winnaar van de nieuwe televisievakprijs De TV-Beelden is bekend. De Beste Singer-Songwriter van Nederland, geproduceerd door BlazHoffski en uitgezonden door VARA/BNN, is verkozen tot beste nieuwe format van afgelopen jaar.

In het juryrapport roemt de vakjury het format De Beste Singer-Songwriter van Nederland al om de intimiteit, de passie en het lef die van het programma uitgaan. ‘Dit programma bewijst dat een format vanuit een niche kan uitgroeien tot een populair en veelbesproken televisie programma. Het programma heeft nieuw, puur talent opgeleverd. En gelet op het grote aantal reacties via social media heeft het programma de kijkers geraakt’, aldus het juryrapport.

Giel Beelen heeft het TV Beeld voor zijn tv format woensdag ontvangen. Juryvoorzitter Boris van der Ham kwam de prijs uitreiken.

De nieuwe televisievakprijs werd eind januari samen met founding partner Ziggo gelanceerd. De prijs voor beste nieuwe format is dit jaar uitgereikt ter introductie. Vanaf 2014 worden De TV-Beelden jaarlijks rond de eerste week van maart toegekend tijdens een groots gala.

Bron: Villamedia/Broadcast Magazine