Wereldpremière &ME beleeft in én op het EYE

De wereldpremière van &ME speelt zich zondagavond af in zowel de zalen van EYE, het nieuwe Filmmuseum als buiten op het gebouw. Genodigden voor de première kunnen terecht in de zalen van EYE terwijl de film gelijktijdig live wordt geprojecteerd op de rechterzijde van het gebouw. Een primeur in Nederland.

Producent Petra Goedings (Phanta Vision): “ Vanaf het moment dat de locatie bekend was, had ik het idee voor een gelijktijdige buitenprojectie. Het gebouw vraagt om dergelijke evenementen door de vorm, de ligging, de uitstraling. Het is geweldig dat mensen aan de andere kant van het EYE de première en de film tegelijkertijd kunnen meebeleven.

&ME is een onconventioneel liefdesverhaal gebaseerd op de roman Fremdkörper van Oscar van den Boogaard. De film beleeft zondag zijn wereldpremière in aanwezigheid van de veelbelovende internationale cast Mark Waschke (Barbara), Teun Luijkx (A’DAM – E.V.A.), Veronica Echegui (The Cold Light of Day) en Rossy de Palma (Women on the Verge of a Nervous Breakdown).

Regisseur Norbert ter Hall is bekend van televisieseries als WALTZ en A’DAM-E.V.A. Momenteel is hij bezig met de opnames van het vervolg op A’DAM-E.V.A. Ter Hall won diverse internationale prijzen, waaronder een Nipkov Schijf en drie Beeld en Geluid Awards.

&ME wordt geproduceerd door Phanta Film , in coproductie met NTR, Eyeworks Film & TV Drama (België) en Unafilm (Duitsland). De film kreeg steun van het Nederlands Filmfonds, Vlaams Audiovisueel Fonds, NRW-Filmstiftung, CoBo-Fonds, Bruxellesimages en het &ME Filmfonds.

&ME wordt uitgebracht door Cinéart en draait vanaf 14 maart 2013 in de bioscoop.

Bron: Cinéart