Fotostrip volgt productie One Night Stands

De productie van acht nieuwe One Night Stand films is van start gegaan. One Night Stand is het gezamenlijke korte filmproject van NTR, VARA en VPRO, waarin nieuwe makers de kans krijgen een tv-film van 50 minuten te maken. De films gaan in première tijdens het Nederlands Film Festival in september en worden eind 2013 op televisie uitgezonden.

Wie de productie van de films wil volgen, kan terecht op de website kortefilmonline. Daar is een fotostrip te zien, die op luchtige wijze een kijkje achter de schermen geeft bij de totstandkoming van de One Night Stands.

Workshop Bingerlab
De fotostrip trapt af met een workshop op het Bingerlab in Amsterdam afgelopen maand. Regisseurs en scenaristen van de acht nieuwe ONS-films werden twee dagen lang gecoacht door o.a. regisseurs Dana Nechushtan en Joram Lürsen bij het regisseren van een sleutelscène uit het script. Doel: erachter komen of de scène in het scenario werkt of niet! De makers werden hierbij geholpen door professionele acteurs. Daarnaast werden ze nog stevig doorgevraagd over de keuzes die ze gemaakt hebben in het script.

Iedere donderdag komt er een nieuwe strip online.

Bekijk aflevering 1 op: http://onenightstandoptv.nl

Bron: Filmprikbord