Dark Blood naar vele internationale filmfestivals

Dark Blood van de Nederlandse regisseur George Sluizer is na vertoning op de Berlinale vorige maand uitgenodigd voor vele toonaangevende internationale filmfestivals.

De film met River Phoenix, Jonathan Pryce en Judy Davis in de hoofdrollen, zal worden vertoond in onder meer Miami, Hong Kong, Istanbul, Kopenhagen, Beijing, Seattle, Brussel, München, Montreal, Mill Valley, Gent en São Paulo. Dat laat filminstituut EYE maandag weten.

Tijdens de opnames van de film in 1993 stierf Phoenix op 23-jarige leeftijd aan de gevolgen van een overdosis harddrugs, waardoor de film niet kon worden voltooid.

Vorig jaar lukte het Sluizer eindelijk om de opnames, die hij heimelijk had bewaard, naar beste kunnen af te monteren. De film ging vorig jaar tijdens het Nederlands Film Festival in september in wereldpremière.

Bioscoop
Over een eventuele bioscoopgang wordt nog onderhandeld. De rechten van de film liggen niet officieel bij Sluizer, maar bij een holding. “De onderhandelingen verlopen voorspoedig maar traag”, laat dochter Anouk Sluizer weten.

Dark Blood gaat over Boy, de rol van Phoenix, een jonge weduwnaar die in de woestijn van Arizona woont naast een terrein waar atoomproeven zijn uitgevoerd. Hij wacht eenzaam op het einde van de wereld en snijdt kachinapoppetjes die hij magische krachten toedicht.

Dan krijgt een echtpaar op hun tweede huwelijksreis vlak bij zijn huis autopech. Boy wil hen helpen maar valt als een blok voor de vrouw. Hij besluit het stel te gijzelen om met haar een beter leven te beginnen.

www.darkbloodthemovie.com

Bron: Nu.nl