Gouden Film voor BOBBY EN DE GEESTENJAGERS

Vandaag is de Gouden Film voor BOBBY EN DE GEESTENJAGERS overhandigd door Johanna ter Steege aan regisseur Martin Lagestee en acteurs Hanna Obbeek en Nils Verkooijen. Al meer dan 100.000 bezoekers hebben de film van regisseur Martin Lagestee naar het scenario van Nancy Stevelinck, Martin Dewitte, Martin Lagestee en Wijo Koek in de bioscoop gezien sinds de release op woensdag 13 februari.

BOBBY EN DE GEESTENJAGERS gaat over het 13-jarige meisje Sanne (Hanna Obbeek), wiens vader een opdracht krijgt om geesten te verjagen op het stoomschip Rotterdam. Wanneer Sanne met hem meegaat naar het schip, ontmoet zij daar de jonge geest Bobby (Nils Verkooijen). Deze ontmoeting zet een reeks van spannende gebeurtenissen in gang.

De hoofdcast bestaat uit Hanna Obbeek (ACHTSTE-GROEPERS HUILEN NIET), Nils Verkooijen (DIK TROM, ACHTSTE-GROEPERS HUILEN NIET), Max van den Burg (NEW KIDS NITRO), Lotte Heijtenis (ZOT VAN A.), Eva van der Gucht (ACHTSTE-GROEPERS HUILEN NIET), Dimme Treurniet (VERBORGEN GEBREKEN), Joke Tjalsma (DE GELUKKIGE HUISVROUW) en Diana Dobbelman (ZWARTBOEK).

De productie van BOBBY EN DE GEESTENJAGERS was in handen van Lagestee Films in coproductie met de Tros. De film is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds. Paradiso Filmed Entertainment verzorgt de distributie in Nederland.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film, worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

BOBBY EN DE GEESTENJAGERS draait momenteel in 100 zalen in Nederland.

http://www.bobbydefilm.nl

Bron: Filmfestival