YAKFA open voor inschrijvingen

Young Art Korte Film Award zoekt jong filmtalent.

“Hier zouden we een film van moeten maken!” Iedereen zegt het wel eens, maar niemand doet het ook echt. Dit is de kans waar je lang op hebt gewacht: een wedstrijd voor jonge filmmakers! De Young Art Korte Film Award (YAKFA) staat weer open voor inschrijvingen, en heeft vette prijzen in de aanbiedingen. Stuur voor 1 mei 2013 je korte film in, die niet korter is dan 1 minuut en  niet langer dan 20 minuten. Het maakt niet uit wat voor korte film, van mini docu tot mini soap tot videoclip, alles kan en alles mag! Wie weet maakt je film van 1 t/m 5 juli  deel uit van het YAKFA Filmfestival.

Om alles eerlijk te laten verlopen is YAKFA is opgedeeld in twee categorieën: de amateurs en de semi-professionals. Voor de amateurs is er naast de befaamde Young Art Korte Film Award onder andere een cursus filmmaken bij Open Studio te winnen. Voor de semi-pro’s hebben we ook een Young Art Korte Film Award en daarnaast materiaalhuur bij Open Studio en een weekendmasterclass bij de Flitsacademie. De voorrondes vinden plaats in Bioscoop Cineworld, en de films worden beoordeeld door zowel het publiek als een vakjury. Vorig jaren zaten onder andere acteur Tygo Gernandt en producent San Fu Maltha in de jury.

De gelukkigen die door gaan naar de finale, worden ook nog vertoond tijdens de Meet & Greet in Café Camille in Beverwijk. Daar zullen ook inspirerende sprekers aanwezig zijn. De finale zal plaatsvinden tijdens het Young Art Festival, in onze eigen YAKFA Cinema, waar het publiek twee winnaars uit zal roepen.

Kijk voor informatie, het deelnamereglement en inschrijving op www.yakfa.nl.

Evenement: YAKFA filmfestival

Betreft: Open voor inzending

Deadline: 1 mei 2013

Bron: YAKVA