Voor leden: speciale voorvertoning STEEKSPEL van Paul Verhoeven op maandag 11 maart

Het Netwerk Scenarioschijvers en de DDG organiseren, in samenwerking met de NBF en NSC, op maandag 11 maart een preview van de film Steekspel, geregisseerd door Paul Verhoeven en geschreven door Kim van Kooten, Robert Alberdingk Thijm, Paul Verhoeven en vele anderen. Na afloop van de film zullen de director of photography Lennert Hillege en cameraman Rolf Dekens in gesprek gaan over de ontwikkeling en de totstandkoming van deze bijzondere film.

Steekspel gaat over makelaarstycoon en vrouwenverslinder Remco (Peter Blok). Tijdens het feest voor zijn 50e verjaardag, georganiseerd door zijn vrouw Ineke (Ricky Koole), neemt de succesvolle maar lichtzinnige levensstijl van Remco een onverwachte wending. Zijn zakenpartners Wim en Fred deden achter zijn rug om een poging hem uit het bedrijf te kopen. En tot overmaat van ramp komt zowel zijn huidige maîtresse Merel als zijn voormalige kantoorflirt Nadja onuitgenodigd op het feest, en één van hen nog zwanger ook…

Voorafgaand aan de film wordt ook de ‘Making of’ vertoond waarin het filmproject vanuit het perspectief van Paul Verhoeven wordt bekeken. Voor het schrijven van het filmscenario liet Verhoeven zich door 35000 deelnemers van de Ziggo Entertainment Experience leiden. De eerste drie minuten van het script schreef scenarioschrijfster en actrice Kim van Kooten. Daarna werd het Nederlandse publiek in de gelegenheid gesteld het script verder te schrijven. Deze publieksfilm krijgt op 28 maart een publieksfilmpremière i.s.m. We Want Cinema, het online platform waarop je samen bepaalt wat er draait in de bioscoop.

Ben je lid van de NBF? Mis dan deze kans niet om meer te weten te komen over dit bijzondere project en om van de makers zelf te horen hoe er gewerkt is bij de totstandkoming! Meld je uiterlijk donderdag 7 maart aan via nbf@nbf.nl. Let op: het aantal plaatsen is beperkt!

Plaats: EYE, IJpromenade 1, Amsterdam

Datum: maandag 11 maart 2013

Tijd: 20.00 uur (inloop 19.45 uur)

Met dank aan het Nederlands Filmfonds.

Deze filmavond is onderdeel van een reeks voorpremières met nagesprek die het Netwerk Scenarioschrijvers en de DDG organiseren in samenwerking met de NBF en de beroepsorganisaties van cameramensen, editors en acteurs.