Erik-Jan de Boer wint Oscar voor Life of Pi

De Nederlander Erik-Jan de Boer heeft zondag een Oscar gewonnen voor zijn werk aan de visuele effecten van het spirituele Life of Pi van regisseur Ang Lee. De Boer deelde de prijs met drie collega’s.

De 45-jarige De Boer had er al een beetje op gerekend dat hij het felbegeerde beeldje zou krijgen. “Ik ben een nuchtere Nederlander, dus ik had een redelijke inschatting gemaakt”, zei hij na de uitreiking. “Ik heb vooral genoten van het moment. Het is heel bijzonder om daar echt op dat podium te staan.”

De Boer kreeg de Oscar uitgereikt uit handen van vijf ‘Avengers’: Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Jeremy Renner en Samuel L. Jackson. Helaas mocht hij niet het woord nemen; de vier Oscarwinnaars werden na een enkel dankwoord door de aanzwellende filmmuziek van Jaws van het podium gebonjourd.

Al jaren werkt Erik-Jan De Boer aan Hollywoodproducties vanuit het bedrijf Rhythm & Hues. Zo was hij animation supervisor bij onder meer Stuart Little, Daredevil, The Chronicles of Narnia, Night at the Museum, The Golden Compass en The A-Team.

Life of Pi zou in totaal vier Oscars krijgen tijdens de 85th Academy Awards, waaronder die voor Beste Regie.

Bron: Film1