Gouden Film voor NIJNTJE DE FILM

Meer dan 100.000 kleine en grote bezoekers hebben NIJNTJE DE FILM in de bioscoop gezien en dat betekent een Gouden Film.

De film, van regisseur Hans Perk naar het scenario van James Still, gebaseerd op de boeken van Dick Bruna ging donderdag 30 januari j.l. in release. De award werd vandaag in bioscoop Wolff City in Utrecht overhandigd aan nijntje namens het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds. Het 100.000e bezoekertje was de 3-jarige Maud Mulder uit Utrecht.

nijntje, nina, knorretje en snuffie gaan op speurtocht door de dierentuin, op zoek naar een schat. Ze moeten daarvoor één voor één de vijf raadsels oplossen die vader en moeder pluis hen geven. Onderweg komen nijntje en haar vriendjes allerlei dieren tegen en beleven ze met elkaar de leukste avonturen.

De stemmen van de karakters zijn ingesproken door: Barry Atsma (vader pluis), Eva Poppink (nijntje), Hanna Verboom (nina), Huub van der Lubbe (de oppasser), Isa Hoes (moeder pluis) en Marc-Marie Huijbregts (knorretje).

De muziek in NIJNTJE DE FILM is gecomponeerd door de Nederlandse Tom van Beers en bevat muziek van o.a. het Metropole Orkest.

De productie van de film was in handen van Telescreen Filmproducties in coproductie met A.Film Production, KRO Televisie en Mercis. De film is mede mogelijk gemaakt door het CoBO fonds, het Nederlands Filmfonds en MEDIA steun voor ontwikkeling en i2i. Warner Bros. Pictures verzorgt de distributie in Nederland.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film, worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

NIJNTJE DE FILM draait momenteel in 122 zalen in Nederland.

www.nijntjedefilm.nl

Bron: Nederlands Film Festival