Platina Film voor VERLIEFD OP IBIZA

Binnen twee en een halve week hebben al meer dan 400.000 bezoekers de film VERLIEFD OP IBIZA in de bioscoop gezien en dat betekent een Platina Film.

De award is vanmiddag door Armin van Buuren, die als DJ in de film te zien is en verantwoordelijk is voor de muziek in de film, overhandigd aan regisseur Johan Nijenhuis en acteurs Jan Kooijman, Kimberly Klaver, Marly van der Velden, Jim Bakkum, Willeke van Ammelrooy en Jasper Gottlieb. Ook kreeg Armin van Buuren het eerste exemplaar van de VERLIEFD OP IBIZA- Original Soundtrack CD overhandigd. De romantische komedie van regisseur Johan Nijenhuis naar een scenario van Tijs van Marle, Annelou Verboon en Maarten Lebens ging donderdag 31 januari in release. Nooit eerder bereikte een film gebaseerd op een origineel script zo snel de Platina status. Voor de derde week op rij staat de film op nummer 1 van de Top 20 van best bezochte films.

VERLIEFD OP IBIZA speelt zich af op het eiland waar veertigers dertig willen zijn, de dertigers twintig, en de twintigers de weg kwijt zijn. Een ensemble van personages raakt verliefd op elkaar, en op Ibiza. Een feel-good film voor alle leeftijden vol humor, avonturen en menselijke inzichten. Ibiza! Het ultieme partyeiland. De witste stranden, grootste clubs, beroemdste DJ’s en mooiste mensen. Wat is nou een betere plek om een glamourverjaardag te organiseren dan daar? Dertien mensen, vier verhalen en één eiland. Iedereen komt met een eigen plan naar Ibiza. Maar wat blijkt: in essentie staat iedereen voor dezelfde uitdaging. Op lichtvoetige en komische wijze ondervinden vier koppels het universele verlangen iets te zijn wat niet -of niet langer- haalbaar is, en zullen ze moeten uitzoeken wat daarvoor in de plaats komt.

De hoofdcast bestaat uit Jan Kooijman, Kim Feenstra, Kimberley Klaver, Willeke van Ammelrooy, Sanne Vogel, Marly van der Velden, Gigi Ravelli, Rick Engelkes, David Lucieer, Lone van Roosendaal, Simone Kleinsma, Marius Gottlieb, Jasper Gottlieb en Jim Bakkum.

De productie van VERLIEFD OP IBIZA was in handen van Farmhouse Film & TV productie en Nijenhuis & Co. in coproductie met de TROS en Mollywood. De film is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds. A-Film Distribution verzorgt de distributie in Nederland.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film, worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

VERLIEFD OP IBIZA draait momenteel in 108 zalen in Nederland.

www.ibizadefilm.nl

Bron: Nederlands Film Festival