The Croods slotfilm 16de Holland Animation Film Festival

Zondag 24 maart sluit het zestiende Holland Animation Film Festival af met de première van de kleurrijke 3D-animatiefilm The Croods. Deze nieuwste telg van DreamWorks Animation is geregisseerd door het duo Kirk De Micco en Chris Sanders, bekend van de hitfilm How To Train Your Dragon (2010).

De film die een passende afsluiting is voor het afwisselende festival, zal na vertoning vanaf 27 maart ook in de rest van Nederland gaan draaien in zowel de Engelstalige als de Nederlandstalige versie.

De avontuurlijke komedie The Croods gaat over de allereerste familie uit de prehistorie. Wanneer hun grot verwoest wordt, kunnen ze niet anders dan op ontdekkingsreis gaan. Reizend door een spectaculair landschap, maken de Croods kennis met een heel nieuwe wereld, vol avontuur en fantastische wezens. De situatie wordt nog gecompliceerder voor vader Grug (Nicolas Cage), als zijn familie valt voor de charmes van de nomaad Guy (Ryan Reynolds). Met de hulp van Guy overwinnen de Croods hun angst voor de buitenwereld en komen ze erachter dat ze alles om te overleven al in huis hebben – namelijk elkaar.

De langverwachte film is gebaseerd op een idee van John Cleese. De Engelstalige versie van The Croods bevat de stemmen van Nicolas Cage, Ryan Reynolds, Emma Stone, Catherine Keener, Clark Duke en Cloris Leachman.

Bron: HAFF