Green Film Making Competition 2013 van start!

Vorige week vond de kick-off van de Green Film Making Competition 2013 plaats. Op 5 en 6 februari volgden de deelnemers de eerste green film making workshops. Internationale professionals uit de filmwereld en de aller-innovatiefsten kwamen langs om de filmmakers te inspireren.

Partners van de competitie
Samen met de partners van de competitie – het Ministerie van Economische Zaken, Stichting DOEN en de ASN Bank – werkt de Green Film Making Competition in 2013 en 2014 aan duurzame vernieuwing in de productieprocessen van de Nederlandse film. En met de NTR en het Nederlands Filmfonds als mediapartners beloven het (minstens!) twee mooie jaren te worden.

Carbon Calculator voor de filmindustrie
In samenwerking met Wij Zijn Koel heeft de Green Film Making Competition een calculator ontwikkeld, die voor de deelnemers hun carbon footprint inzichtelijk maakt. De calculator houdt rekening met factoren als vervoer, catering, techniek en kantoorgebruik en is speciaal ontwikkeld voor de situatie op een Nederlandse filmset. Op deze manier kun je per productie precies zien hoeveel CO2 er uitgestoten wordt.

Online Serie: Who’s Who in Green Film Making
De Green Film Making Competition lanceert een nieuwe online serie: Who’s Who in Green Film Making, een serie over de meest in het oog springende spelers op het gebied van duurzame innovatie. Onze eerste Lady in Green is Juhi Shareef. Zij is vanaf het begin een van de pioniers op het gebied van duurzame filmproductie. Juhi Shareef werkt als senior sustainability consultant bij het door Colin Firth en zijn vrouw (mede) opgerichte Eco Age en was in die functie zeer nauw betrokken bij de totstandkoming van de Britse standaard voor een duurzame filmset.

Tot slot wijzen wij je graag op een inspirerend artikel dat verscheen op het online industrienetwerk The Credits: Greening up the Film Industry: Dutch Filmmakers clean up on set.

Team Green Film Making Competition

The Green Film Making Competition is een initiatief van Strawberry Earth in samenwerking met het Ministerie van Economische Zaken, Stichting DOEN, en de ASN Bank. De samenwerking met KORT! is mede mogelijk gemaakt door NTR en het Nederlands Filmfonds.

Bron: The Green Film Making Competition