Premierefilm Monty Python opent 16e Holland Animation Film Festival

Op woensdag 20 maart opent de zestiende editie van het Holland Animation Film Festival (HAFF) met de première van een allesbehalve standaard biopic, A Liar’s Biography: The Untrue Story Of Monty Python’s Graham Chapman.

Gebruikmakend van een geluidsopname uit 1980 waarop Graham Chapman, een van de grondleggers van het legendarische Monty Python, zijn onconventionele memoires toelicht, zijn er maar liefst vijftien verschillende animatiestudio’s aangetrokken om zijn persoonlijke roerige leven, waarin hij zich van achterstandswijk naar het sterrendom beweegt, weer te geven.

De film voert je door het excentrieke leven van Graham Chapman, van zijn ervaringen als komiek tot zijn vele seksuele escapades. Waar de film qua humor en (on)logica herinneringen oproept aan de oorspronkelijke Python tv-serie, houdt de vergelijking ook daarbij op, want de graphic artists hebben duidelijk de opdracht gekregen om zelfs de absurdistische Terry Gilliam het nakijken te geven.

Naast Graham Chapman, die als zichzelf te horen is, verleenden onder andere John Cleese, Terry Gilliam, Terry Jones, Michael Palin, Philip Bulcock, Carol Cleveland, Cameron Diaz en Margarita Doyle hun medewerking aan de film.

Bron: MVSP