Wederom prijzen voor ‘Achtste-Groepers Huilen Niet’

De Nederlandse film Achtste-Groepers Huilen Niet van regisseur Dennis Bots blijft wereldwijd prijzen in de wacht slepen. Dit keer is de familiefilm verkozen tot favoriete speelfilm door de kinderjury van het vooraanstaande International Children’s Film Festival in Bengaluru, India. Het kreeg hierom de Award For Child Juror’s Choice.

Ook in Brazilië mochten de filmmakers een prijs in ontvangst nemen. De film won met grote meerderheid van stemmen de Gryphon Award Best Film in de categorie 13+ op het Giffoni Sao Paulo Film Festival. Eerder won het al andere internationale prijzen en in Nederland won het een Gouden Kalf voor de Publieksprijs tijdens het Nederlands Film Festival.

Ook in het thuisland kan de film de prijzenkast blijven aanvullen. Het is in maar liefst drie categorieën geselecteerd voor de Rembrandt Awards 2013. Op www.rembrandts.nl kunnen de fans hun stem achterlaten.

In Achtste-Groepers Huilen Niet zit de stoere Akkie in groep 8 en is helemaal wild van voetbal. Tijdens schooltijd wordt haar klas door juf Ina klaargestoomd voor belangrijke zaken als de Citotoets, het schoolkamp en de finale van het schooltoernooi. Na schooltijd gaat ze het liefst voetballen met haar klasgenoten. Het kan haar niets schelen dat Joep voetbal geen sport voor meisjes vindt. Ze is er hartstikke goed in en kan Joep makkelijk aan. Maar dan wordt Akkie ziek. Gelukkig krijgt ze heel veel steun van haar klasgenoten en Juf Ina. Ondanks het verdriet kan de optimistische Akkie het niet laten om zich ook vanuit het ziekenhuis overal mee te bemoeien. Als het ernaar uit ziet dat ze het voetbaltoernooi moet missen, bedenkt Joep een cool plan voor haar.

Bron: Filmtotaal