Gouden Film voor VERLIEFD OP IBIZA

In drie dagen tijd hebben al meer dan 100.000 bezoekers de film VERLIEFD OP IBIZA in de bioscoop gezien en dat betekent een Gouden Film. De romantische komedie van regisseur Johan Nijenhuis naar een scenario van Tijs van Marle, Annelou Verboon en Maarten Lebens ging donderdag 31 januari in release. Nooit eerder bereikte een film gebaseerd op een origineel script zo snel de Gouden status.

De award wordt namens het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds maandagmiddag 4 februari in de VIP-room van Pathé Tuschinski te Amsterdam overhandigd aan cast en crew.

VERLIEFD OP IBIZA speelt zich af op het eiland waar veertigers dertig willen zijn, de dertigers twintig, en de twintigers de weg kwijt zijn. Een ensemble van personages raakt verliefd op elkaar, en op Ibiza. Een feel-good film voor alle leeftijden vol humor, avonturen en menselijke inzichten. Ibiza! Het ultieme partyeiland. De witste stranden, grootste clubs, beroemdste DJ’s en mooiste mensen. Wat is nou een betere plek om een glamourverjaardag te organiseren dan daar?

Dertien mensen, vier verhalen en één eiland. Iedereen komt met een eigen plan naar Ibiza. Maar wat blijkt: in essentie staat iedereen voor dezelfde uitdaging. Op lichtvoetige en komische wijze ondervinden vier koppels het universele verlangen iets te zijn wat niet -of niet langer- haalbaar is, en zullen ze moeten uitzoeken wat daarvoor in de plaats komt.

De hoofdcast bestaat uit Jan Kooijman, Kim Feenstra, Kimberley Klaver, Willeke van Ammelrooy, Sanne Vogel, Marly van der Velden, Gigi Ravelli, Rick Engelkes, David Lucieer, Lone van Roosendaal, Simone Kleinsma, Marius Gottlieb, Jasper Gottlieb en Jim Bakkum. Armin van Buuren, die als DJ in de film te zien is, heeft tevens de soundtrack van de film verzorgd.

De productie van VERLIEFD OP IBIZA was in handen van Farmhouse Film & TV productie en Nijenhuis & Co. in coproductie met de TROS en Mollywood. De film is gefinancierd door het Suppletiefonds van het Nederlands Filmfonds. A-Film Distribution verzorgt de distributie in Nederland.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film, worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

VERLIEFD OP IBIZA draait momenteel in 104 zalen in Nederland.

www.ibizadefilm.nl

Bron: Nederlands Film Festival