Voor leden: korting bij HAFF (20-24 maart)

NBF-leden krijgen op vertoon van hun persoonlijke ledenpas korting op toegangskaarten bij het Holland Animation Film Festival (HAFF). Leden betalen dan slechts €6,50 i.p.v. €8,50 voor een kaartje.

Het Holland Animation Film Festival (HAFF), dat voor de zestiende keer wordt gehouden, biedt een eigenzinnige kijk op animatie uit binnen- en buitenland. Het hoofdprogramma toont een veelzijdig palet aan spraakmakende features, innovatieve shorts en motiondesign, met interessante crossovers naar beeldende kunst, internet, games en strips. Voor het eerst wordt dit jaar de Grote Prijs voor Nederlandse Animatie uitgereikt door een jury van professionals die op zoek gaat naar de beste animatiefilm van Nederland.

Het festival besteedt speciale aandacht aan strijdbare films, betekenisvolle animaties die zich inzetten voor de wereld om ons heen. Geëngageerde films zijn van alle tijden en de thematiek  kan van alles omvatten. Ze zetten aan het denken en stellen vraagtekens bij markante gebeurtenissen in de politiek en samenleving, maar ook kleine actuele thema’s krijgen een plaats. Het programma idee is opgezet samen met HAFF-oprichter Gerrit van Dijk (5 december 1938 – 4 december 2012). Hij was pionier op dit gebied, met een poëtische film als Butterfly R.I.P. 1975 (1975) en de meer agressieve Jute-films (1979).

In de huidige gedigitaliseerde wereld met de razendsnelle technologische ontwikkeling op allerlei gebied is communicatie en kunst vaak luidruchtig en snel, met de nadruk op spektakel. Alles kan en alles mag, en samples van high art, populaire cultuur en het alledaagse leven worden regelmatig (her)gebruikt in het creëren van een eigen filmische werkelijkheid. Dit brengt nieuwe ontwikkelingen met zich mee rond storytelling, een thema dat als een rode draad door het festival zal lopen.

Zie www.haff.nl voor meer informatie over het festival.