EYE Filmcafé 8 februari met Anne Barnhoorn, Diederik Ebbinge en Johan Kramer

EYE Filmcafé is een gratis toegankelijke live talkshow over film in samenwerking met de VPRO. Iedere tweede vrijdag van de maand spreekt presentator Lotje IJzermans (VPRO) met gasten over nieuwe ontwikkelingen in de film: van arthouse tot cult, van Hollywood tot Hollands drama.

Vaste gast is filmliefhebber en filosoof Stine Jensen, die haar licht laat schijnen op opmerkelijke filmzaken. Een wisselende live band speelt eigen nummers en hun favoriete filmcover.

In de editie van vrijdag 8 februari is scenariste Anne Barnhoorn te gast. Lotje IJzermans spreekt met haar over de film De ontmaagding van Eva van End en hoe je een droogkomisch scenario schrijft. Regisseur Diederik Ebbinge (ook bekend van o.a. De Vliegende Panters) vertelt over de film Matterhorn, en verslaggever Floortje Smit praat met reclamemaker/filmer Johan Kramer over de nieuwe Chileense film NO van Pablo Larrain (Post Mortem). Verder schuiven vaste columnisten Stine Jensen en Ronald Simons aan en is er muziek van de Amsterdamse band Royal Parks.

EYE Filmcafé is gratis en voor iedereen toegankelijk. Het programma wordt opgenomen op vrijdag 8 februari 2013 van 16.30 tot 17.30 in de Arena van EYE en is later die avond (22.00-23.00) semi-live te beluisteren op radio 6 bij VPRO De Avonden.

Bron: EYE