Nederlandse korte films in de prijzen op IFFR

Drie korte films zijn maandagavond tijdens het International Film Festival Rotterdam (IFFR) bekroond met een Canon Tiger Award. Twee van de winnende producties zijn van Nederlandse makelij.

De Rotterdamse filmmaker en kunstenaar Erik van Lieshout werd door de vakjury onderscheiden met een Canon Tiger Award voor zijn korte film Janus.

De in Amsterdam woonachtige filmmaker en kunstenaar Zachary Formwalt viel in de prijzen met zijn werk Unsupported Transit. The Tiger’s Mind van de Britse kunstenares Beatrice Gibson werd eveneens bekroond.

De korte film Though I Know the River Is Dry van de Egyptische filmmaker Omar Robert Hamilton is maandagavond door de Rotterdamse jury genomineerd voor een European Film Award, die eind dit jaar wordt uitgereikt.

Beste speelfilm

De 42e editie van het Rotterdamse filmfestival ging woensdag van start. Op het programma staan in totaal 255 speelfilms en 334 korte en middellange producties uit 60 landen.

Vrijdag worden de Hivos Tiger Awards voor beste speelfilms uitgereikt. Onder de genomineerden zijn twee Nederlandse kanshebbers: De wederopstanding van een klootzak van Guido van Driel en Silent Ones van Ricky Rijneke.

Bron: Nu.nl