Bernardo Bertolucci in College Tour, opnames op IFFR

Bernardo Bertolucci is te gast in een speciale uitzending van College Tour (NTR). Studenten krijgen op 27 januari de kans om samen met presentator Twan Huys de Italiaanse meester te interviewen. De opname vindt plaats in De Doelen te Rotterdam, waar dan ook het International Film Festival Rotterdam (IFFR) in volle gang is.

Studenten krijgen op 27 januari 2013 de unieke kans om samen met presentator Twan Huys de Italiaanse regisseur van Novecento, The Last Emperor en Last Tango in Paris te interviewen. De opname vindt plaats in De Doelen te Rotterdam tijdens IFFR. Op het IFFR vindt de Nederlandse première plaats van Bertolucci’s nieuwe film Io e te (Me and you). De uitzending van College Tour is zaterdag 2 februari, 23:15, Nederland 2.

Aanmelden voor de opname kan via College Tour. Meld je snel aan want het aantal plaatsen is beperkt! Let op: bijwonen is alleen voor studenten, bij de ingang wordt gevraagd naar een collegekaart of een vergelijkbaar bewijs van inschrijving.

Aandacht voor de Italiaanse cinema
EYE besteedt de komende maanden aandacht aan de Italiaanse cinema. Op het programma staat de vertoning van Bertolucci’s The Dreamers (2003) vanaf 28 maart. Vrijdag 8 maart viert EYE het vijftigjarige jubileum van Luchino Visconti’s Il gattopardo in de bijzondere aanwezigheid van Gioacchino Lanza Tomasi, de geadopteerde zoon en erfgenaam van Giuseppe Tomasi di Lampedusa, de schrijver van Il gattopardo.

Van 29 juni tot en met 22 september 2013 is in EYE ‘Fellini – The Exhibition’ te zien, een grote tentoonstelling over een van de gezichtsbepalende meesters van de naoorlogse Italiaanse cinema. ‘Fellini – The Exhibition’ onthult het Fellini-universum door op zoek te gaan naar de bronnen van de rijke verbeeldingskracht van de filmer; niet alleen is er aandacht voor de vitale kracht van Fellini’s werk, ook de manier waarop hij in zijn films gangbare lineaire vertelstructuren wist te doorbreken en op luchtige wijze existentiële vraagstukken aansneed, wordt belicht. Foto’s, filmfragmenten, archiefstukken, brieven en affiches geven inzicht in de obsessies, fantasieën en drijfveren van de man achter La strada, I vitelloni, La dolce vita en Cittá delle donne.

Bron: EYE