Eerste publieksfilmpremière voor STEEKSPEL, geregisseerd door Paul Verhoeven

28 maart vindt de eerste publieksfilmpremière van Nederland plaats. De film STEEKSPEL kwam tot stand met hulp van het publiek, en nu heeft Nederland ook invloed op de uitbreng. Maar liefst 18 bioscopen doen mee aan deze unieke release.

Het publiek zorgt door een ticket te kopen op wewantcinema.com of steekspeldefilm.nl dat de première doorgaat. Na de première programmeert Nederland zelf de film in de bioscoop. Het publiek is aan zet.

De film STEEKSPEL, geregisseerd door Paul Verhoeven, komt voort uit het user-generated filmproject Ziggo Entertainment Experience. Deze publieksfilm krijgt nu een publieksfilmpremière i.s.m. We Want Cinema, het online platform waarop je samen bepaalt wat er draait in de bioscoop. Hoe vaak de film na de première nog in de bioscoop te zien zal zijn kan het publiek zelf bepalen door voorstellingen te starten op wewantcinema.com.

Win je eigen rode loper première!

De bioscoop die voor 21 maart de meeste tickets heeft verkocht wint op 28 maart de rode loper première. Hierbij zullen leden van de cast van STEEKSPEL aanwezig zijn. Het plaatselijke publiek kan deze première naar zich toe halen door er voor te zorgen dat zoveel mogelijk van hun vrienden en familie tickets kopen bij dezelfde bioscoop. Via de website van We Want Cinema kunnen mensen hun eigen evenement aanmaken en deze op elke mogelijke manier onder de aandacht brengen. Op deze manier is het dus aan het publiek om STEEKSPEL de film en de ‘Making of’ te promoten.

Voorafgaand aan de film wordt ook de ‘Making of’ vertoond waarin het filmproject vanuit het perspectief van Paul Verhoeven wordt bekeken. Voor het schrijven van het filmscenario liet Verhoeven zich door 35.000 deelnemers van de Ziggo Entertainment Experience leiden. De eerste drie minuten van het script schreef scenarioschrijfster en actrice Kim van Kooten. Daarna werd het Nederlandse publiek in de gelegenheid gesteld het script verder te schrijven. Daarmee laat dit project het eindresultaat zien van een samenwerking tussen Nederlands meest succesvolle regisseur Paul Verhoeven en de deelnemers van de Ziggo Entertainment Experience.

Synopsis

STEEKSPEL gaat over makelaarstycoon en womanizer Remco (Peter Blok – ZWARTBOEK). Tijdens het feest voor zijn 50e verjaardag, georganiseerd door zijn vrouw Ineke (Ricky Koole – SONNY BOY), neemt het leven van Remco een onverwachte wending. Achter zijn rug om proberen zakenpartners Wim en Fred het bedrijf te verkopen. Bovendien komt zowel zijn huidige maîtresse Merel als zijn voormalige kantoorflirt Nadja onuitgenodigd op het feest. Tot overmaat van ramp is één van hen zwanger. Niets is wat het lijkt in dit verhaal van bedrog, obsessie, boosheid en uiteenvallende relaties. De cast bestaat verder uit  Gaite Jansen, Robert de Hoog, Carolien Spoor, Sallie Harmsen, Jochum ten Haaf en Pieter Tiddens.

Bron: We Want Cinema