Jackie naar Amerikaanse bioscopen

De Nederlandse film Jackie van Antoinette Beumer gaat in de zomer in Amerikaanse bioscopen draaien.

De Amerikaanse distributeur Tribeca Enterprises heeft de rechten verworven van het drama met Carice en Jelka van Houten. Dat heeft producent Eyeworks vrijdag bekendgemaakt.

Jackie was al verkocht aan Australië, Nieuw-Zeeland, Duitsland en Israël en was te zien op het Toronto International Film Festival. Naast de gezusters Van Houten heeft ook de Amerikaanse actrice Holly Hunter een rol in de film.

Carice en Jelka spelen in Jackie twee zussen die naar Amerika reizen om hun biologische moeder, de rol van Hunter, te ontmoeten. Hun moeder blijkt een onaangepaste vrouw, die hun leven zal veranderen. De film draait nog in een paar bioscopen in Nederland.

Door: Novum